ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Spor de fidelitate in cazul fuziunii a 2 societati conform legii 67/2006


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In anul 2008, in urma fuziunii conform legii 67/2006, societatea X a fost absorbita de catre societatea Y devenind sucursala societatii Y. La contractele individuale de munca ale salariatilor societatii X s-au adaugat acte aditionale pentru schimbarea numelui angajatorului. Dupa fuziune a intrat in vigoare contractul colectiv al societatii Y, acesta fiind considerat mai avantajos pentru salariati.
In contractul colectiv de munca in derulare in perioada 2008-2015 (de la fuziune si pana in present) sunt stipulate mai multe sporuri ce pot fi acordate salariatilor, pentru salariatii sucursalei (fosta societate X) fiind acordate numai sporurile de vechime.
Va trimit mai jos extrasul referitor la sporul de fidelitate:

IV. SPOR DE FIDELITATE (SF)
Beneficiaza de acest spor salariatii care au o vechime neintrerupta in societate:
- intre 10 ( zece) ani si 20 ( douăzeci) ani.
- peste 20 (douazeci) de ani.
Se considera vechime neintrerupta, ce se ia in calcul la calcularea acestui spor, ultima perioada inscrisa in cartea de munca. Acest spor nu se acorda in luna in luna in care salariatul inregistreaza una sau mai multe absente nemotivate.
Intrebare: Cum se calculeaza corect perioada necesara acordarii sporului de fidelitate: de la data angajarii salariatului in societatea X sau de la data fuziunii, respectiv 2008.

Va multumesc.


Daniela Moroianu
 User  Daniela Moroianu
a intrebat la 26 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2015
Toate drepturile si obligatiile cedentului (persoana care isi pierde calitatea de angajator) care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului (persoana care dobandeste calitatea de angajator) conform cap. V, art. 173, alin. (2), coroborat cu cap. II, art. 5, alin. (1) din Legea nr. 67/2006 privind protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora.
Prin urmare, drepturile si obligatiile salariatilor care decurg din contractele de munca existente sunt transferate integral cesionarului.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024