ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Sporuri diferentiate intr-o institutie publica


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Lucrez la Politia Locala si toti angajatii primim un spor pentru conditii grele de 10% indiferent ca se lucreaza in birou sau in strada. Agentii care lucreaza in strada, au dreptul sa primeasca un spor mai mare? Intreb asta in conditiile in care numai noi, care ne desfasuram activitatea numai in strada suntem dotati si folosim statii emisie receptie, lucram cu persoane purtatoare de boli si paraziti, suntem supusi intemperiilor, suntem dintre noi care avem prevazut in fisa postului sa conducem masina de interventie, etc., pe cand cei care lucreaza in birou nu au de a face cu cele descrise mai sus (statii, persoane etc) Am fi indreptatiti sa primim şi concediu de odihna suplimentar conform codului muncii (cel putin pentru cei care folosim statii) tinand cont ca si acest spor de 10% s-a primit in urma unor masuratori (privind nivelul radiatiilor)? Si mai toate institutiile care folosesc statii; politie, dispecerat apa-canal, cfr, firme de paza, etc, primesc 6 zile de concediu de odihna suplimentar. Va multumesc.



Bolek Lolek
 User  Bolek Lolek
a intrebat la 31 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 05 Feb. 2014
Art. 147 din codul muncii republicat
(1) Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.
(2) Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. (1) se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.

Ar trebui pe baza riscurilor de la locul de munca sa se analizeze la nivelul institutiei posibilitatea acordarii unui concediu suplimetar precum si un spor diferentiat in funmctioe de acelasi criteriu.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024