ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Sunt indreptatit la spor proiect? In ce categorie de studii S/SSD ma incadrez?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajat de peste 10 ani in cadrul unei institutii publice (institutie care dispune de venituri proprii), iar de cativa ani lucrez la compartimentul Unitatea de Implementare Proiecte, in cadrul caruia sunt implementate o serie de proiecte majore finantate din fonduri europene (POS Mediu), salariile fiind asigurate si platite de catre institutie, si nu din fondurile rezervate proiectelor. In urma cu o saptamana a fost semnat si aprobat Contractul Colectiv de Munca pentru perioada 2016-2018, care include si Anexa cu Grilele de salarizare. Cele doua probleme sunt:

1) Pana in urma cu cateva luni, atunci cand s-a finalizat ultimul contract de finantare corespunzator ultimului proiect implementat, am primit un spor de 30% adaugat la salariul de baza, pentru munca depusa la proiectele cu fonduri europene. Dupa ce s-a finalizat contractul de finantare al ultimului proiect implementat, acest spor nu a mai fost acordat, desi in continuare s-a lucrat pe marginea proiectelor derulate (intocmire cereri de rambursare, devize, situatii cerute si intocmite catre minister, organe de control, etc). Partea si mai proasta este ca am fost anuntati (de la serviciul de resurse umane) ca de-acum inainte nu vom mai primi deloc spor indiferent ca vor fi semnate si implementate alte contracte de finantare, deoarece nu ar fi legal acest spor. Din ce am inteles, s-a invocat faptul ca responsabilitatea noastra este oricum aceea de a implementa proiecte, si deci nu mai este cazul de stimularea suplimentara a personalului in acest sens. Este corect ? Nu ar trebui sa existe totusi o motivatie suplimentara pentru responsabilitatile, volumul si complexitatea muncii la astfel de proiecte care aduc plus valoare la nivel national ?! (Se intocmesc si se semneaza documente aferente unor valori de zeci de milioane de euro, fara a exista vreo diferentiere salariala in comparatie cu alte activitati)

2) In ce categorie de studii superioare ma incadrez dintre cele de lunga durata (S) sau de scurta durata (SSD) in conditiile in care am absolvit in anul 2003 Universitatea Alex.I.Cuza Iasi ? Colegiul Universitar de Informatica si Administratie (durata studii 3 ani), iar in anul 2010 Universitatea Petre Andrei Iasi ? Facultatea de Economie (durata studii 3 ani), plus alte cursuri inclusiv acreditate de Ministerul educatiei si al muncii. Mentionez ca in cadrul institutiei unde lucrez incepand cu anul 2006 am folosit ambele forme de studii superioare absolvite, prin urmare ambele facultati absolvite mi-au fost de folos in munca depusa aici. Din ce am inteles, probabil voi fi incadrat la SSD, si astfel nu voi putea beneficia de marirea salariala in conformitate cu grila de salarizare anexata CCM-ului semnat recent, ceea ce mi s-ar parea o mare nedreptate. Pe de o parte pentru ca exista diferente enorme de salarizare intre cei cu SSD si cei cu S, iar pe de alta parte pentru ca durata studiilor superioare absolvite de mine, inclusiv gradul de complexitate al acestora ma indreptatesc sa ma incadrez in categoria S.


Alec Palade
 User  Alec Palade
a intrebat la 27 Dec. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Drepturi salariale