ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


transfer personal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pana in 2008 am fost angajat la o societate comerciala cu capitatl de stat , o parte din aceasta a fost cumparata de un investitor strain, iar 90 % din personal a fost preluat de aceasta societate nou infiintata.
1. S-a putut face transferul personalului de la vechea societate la cea noua?
2. Nu trebuia sa fim lichidati de la vechea societate si apoi angajati de noua societate?
3. Aveam dreptul la salarii compensatorii (specificate in CCM societatii vechi), salarii care trebuiau platite de vechea societate?


Criatian Dan
 User  Criatian Dan
a intrebat la 19 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Aug. 2012
Nu era necesar sa se faca incetarea contractului, este o tranzactie intre doua persoane, doi actionari sau mai multi, care nu consta in lichidarea unitatii si infiintarea unei noi unitati, ci in cumpararea celei deja existente, fiiind astfel cesionata de o alta entitate. Societatea nu si-a incetat activitatea, doar si-a schimbat "proprietarul". Salariatii sunt astfel transferati cesionaruli si li se respecta drepturile salariale prevazute in contractele de munca deja existente. Salariile compensatorii se acordau in cazul concedierii pe motive neimputabile salariatului, la fel ca si acum. Cu diferenta ca in 2008 salariul compensatoriu pentru concediere era prevazut in CCM la nivel national, contract care nu mai este insa in vigoare. In cazul dvs nu este vorba de concediere. V-ati continuat activitatea, in temeiul aceluiasi contract, cu aceleasi drepturi.

Art. 173 - Codul muncii
(1) Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Art. 174
Cedentul si cesionarul au obligatia de a informa si de a consulta, anterior transferului, sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor cu privire la implicatiile juridice, economice si sociale asupra salariatilor, decurgand din transferul dreptului de proprietate.

Aceste articole erau in vigoare si inainte de modificarea Codului din 2011, numerotarea fiind insa diferita.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu adriana iancu Gratiela Petrescu violeta Georgescu alexei delimart Radu Anton