criterii de performanta
ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A
Urmareste
Buna ziua,
Poate cineva sa prezinte o fisa de post pentru ospatar sau bucatar completa : cu criterii de performanta si etc.
Ca de citat articole din Codul Muncii suntem toti in stare. Dati ceva concret si complet daca sunteti specialisti.
Multumesc .
Buna ziua,
Poate cineva sa prezinte o fisa de post pentru ospatar sau bucatar completa : cu criterii de performanta si etc.
Ca de citat articole din Codul Muncii suntem toti in stare. Dati ceva concret si complet daca sunteti specialisti.
Multumesc .
Adaugata in:
User Mariana Ungureanu
a intrebat la 06 Nov. 2011
a intrebat la 06 Nov. 2011
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!
7 raspunsuri
Expert Ioana Popa
a raspuns userului olga minodora la 08 Nov. 2011
a raspuns userului olga minodora la 08 Nov. 2011
Programul de lucru ce apare in fisa postului se refera de obicei la orarul in care salariatul desfasoara activitatea, intre orele X si Y, nu la norma de lucru.
Expert Ioana Popa
a raspuns userului olga minodora la 08 Nov. 2011
a raspuns userului olga minodora la 08 Nov. 2011
Documentele nu se mai completeaza si semneaza in trei exemplare, deoarece dosarul de personal nu se mai depune la ITM. El ramane la angajator, iar documentele in cauza, CIM si fisa postului, se intocmesc si semneaza in doua exemplare.
De asemenea, fisele de post prezentate nu corespund modificarile actuale. Criteriile de performanta si obiectivele de indeplinit trebuie sa apara obligatoriu in fisa postului, asa cum prevede legislatia in vigoare.
Salariul se trece in CIM, nu in fisa postului. La fel si adaosurile sau sporurile la salariu. Programul de lucru se completeaza in CIM, nu in fisa postului. Cel mult aceste informatii pot fi incluse in oferta prealabila, insa fisa postului nu reprezinta o copie a CIM, ca atare nu se completeaza toate detaliile din CIM in fisa postului. Acest document se refera strict la atributiile postului, relatiile salariatului cu superiorii si colegii, obiective si criterii de performanta individualizate, ce trebuie sa apara obligatoriu.
Fisa postului trebuie sa cuprinda detalii privind relatiile de suborodonare ale salariatului, nu este suficienta doar indicarea ROI.
De asemenea, fisele de post prezentate nu corespund modificarile actuale. Criteriile de performanta si obiectivele de indeplinit trebuie sa apara obligatoriu in fisa postului, asa cum prevede legislatia in vigoare.
Salariul se trece in CIM, nu in fisa postului. La fel si adaosurile sau sporurile la salariu. Programul de lucru se completeaza in CIM, nu in fisa postului. Cel mult aceste informatii pot fi incluse in oferta prealabila, insa fisa postului nu reprezinta o copie a CIM, ca atare nu se completeaza toate detaliile din CIM in fisa postului. Acest document se refera strict la atributiile postului, relatiile salariatului cu superiorii si colegii, obiective si criterii de performanta individualizate, ce trebuie sa apara obligatoriu.
Fisa postului trebuie sa cuprinda detalii privind relatiile de suborodonare ale salariatului, nu este suficienta doar indicarea ROI.
User Olga Minodora
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2011
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2011
MARE LUCRU, dar ne plac BANII, SANATATE sa AVEM ajung taxele daca le platiti !
User Olga Minodora
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2011
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2011
Postez pentru bucatar ,barman si ospatar - acum fiecare isi adapteaza :
Fisa Postului: Bucatar Nr fisa : ??????../????????????..
Denumire post: Bucatar
Departament: Bucatarie
Titular: ????????????????????????????????????????????????..
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului "???????????????.. "
* Subordonare: Bucatarului sef
* Relatii functionale: cu bucatarul sef,cu seful de sala, barmanul, ospatarii ,ceilalti bucatari.
Scopul postului ,activitati principale si responsabilitati :
Munca de bucatar este aceea de a prepara mancarea
Obigatiile includ
-sa pregateasca meniul
-sa comande,sa testeze ,sa receptioneze si sa depoziteze ingredientele alimentare
-sa pregateasca mancarea in conformitate cu retetele si formulele date care includ calcularea cantitatiilor necesare de materiale specifice pentru restaurant
-sa aranjeze mancarea inainte de a fi servita
-sa pregateasca si sa aranjeze mancarea pentru diete speciale
-sa coopereze la intretinerea ustensilelor de bucatarie si a echipamentului
- indeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
Specificatiile postului:
* diploma de calificare in domeniu;
* experienta de minim 1 an ca bucatr ;
* aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
* atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu colegii;
* disponibilitate pentru compromisul constructiv.
Relatiile cu alte departamente:-descrise in Regulamentul de organizare si functionare si Regulamentul de ordine interioara.
Conditii de munca:
* in sediul unitatii;
* program normal de lucru de 8 ore, in schimburi.
Salarizare: Salariul brut lunar este de ............ lei noi, la care se adauga sporurile negociate.
Facilitati: -?????????????????????
Sanctiunile aplicate pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu conform rigorilor prevazute in fisa de post sunt descrise pe larg in Regulamentul intern ROI.
Intocmit ... ????????????????????????..Functia ??????????????????.... Semnatura????????????.. ...
Am luat la cunostinta, Semnatura ...
Data: ...
Fisa Postului: Ospatar Nr fisa : ??????../????????????..
Denumire post: Ospatar
Departament: Servicii
Titular: ????????????????????????????????????????????????..
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului "?????????????????? "
??? Subordonare: Sefului de sala
??? Supervizare: Supervizeaza activitatea picolilor si a personalului responsabil de curatenie
??? Relatii functionale: cu bucatarul, barmanul, ceilalti ospatari.
Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura servirea impecabila a clientilor cu produsele/mancarurile/bauturile comandate de catre acestia.
Activitati principale:
??? preluarea comenzilor de mancare si bautura intr-o maniera eficienta si profesionista;
??? acordarea atentiei cuvenite si asigurarea unor servicii ireprosabile clientilor;
??? cunoasterea meniului astfel incat sa poata oferi in orice situatie informatii competente cu privire la felurile de mancare, tacamuri si bauturi.
Sarcini si indatoriri specifice:
??? servirea exemplara a clientilor;
??? indeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
Responsabilitati ale postului:
??? asumarea responsabilitatii pentru corectitudinea intocmirii si incasarii notelor de plata si predarea sumelor incasate la sfarsitul turei catre seful de sala.
??? prezentarea la fiecare masa a bonului fiscal si al notei de plata.
??? raspunderea pentru calitatea serviciilor oferite.
Autoritatea postului:
??? Este autorizat sa asigure servirea impecabila a clientilor cu produsele/mancarurile/bauturile comandate de catre acestia.
Specificatiile postului:
??? diploma de calificare in domeniu;
??? experienta de minim 1 an ca ospatar;
??? cunostinte medii de limba engleza;
??? aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
??? atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu clientii si colegii;
??? disponibilitate pentru compromisul constructiv.
Relatiile cu alte departamente:-descrise in Regulamentul de organizare si functionare si Regulamentul de ordine interioara.
Conditii de munca:
??? in sediul unitatii;
??? program normal de lucru de 8 ore, in schimburi.
Salarizare: Salariul brut lunar este de ............ lei noi, la care se adauga sporurile negociate.
Facilitati: -?????????????????????
Sanctiunile aplicate pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu conform rigorilor prevazute in fisa de post sunt descrise pe larg in Regulamentul intern ROI.
Intocmit ... ????????????????????????..Functia ??????????????????.... Semnatura????????????.. ...
Am luat la cunostinta, Semnatura ...
Data: ...
Fisa Postului:BARMAN Nr fisa : ??????../????????????..
Denumire post: BARMAN
Departament: Servicii
Titular: ????????????????????????????????????????????????..
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului "???????????????.. "
??? Subordonare: Sefului de sala
??? Relatii functionale: cu bucatarul, si ospatarii.
Scopul postului: titularul postului are rolul de a pregati si servi o gama larga de amestecuri de bauturi racoritoare si alcoolice .
Activitati principale:
??? preluarea comenzilor de bautura intr-o maniera eficienta si profesionista;
??? acordarea atentiei cuvenite si asigurarea unor servicii ireprosabile clientilor;
??? cunoasterea meniului astfel incat sa poata oferi in orice situatie informatii competente cu privire la felurile de bauturi.
Sarcini si indatoriri specifice:
??? servirea exemplara a clientilor;
??? indeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
Responsabilitati ale postului:
??? sa serveasca bauturi ??n locurile destinate acestora, adica la bar
??? sa serveasca clientii la bar, sa primeasca comenzi de la ospatarii care servesc la mese.
??? amesteca bauturile, le serveste si ??ncaseaza contravaloarea lor..
??? intretine echipamentul de bar - pahare, bauturi, mixere, shakere, se asigura ca fructele, diferitele ingrediente si materii prime folosite la bauturi sunt refrigerate sau pastrate ??n conditii corespunzatoare.
??? respectarea regulilor de igiena si de curatenie la locul de munca
Autoritatea postului:
??? Este autorizat sa asigure servirea impecabila a clientilor cu bauturile comandate de catre acestia.
Specificatiile postului:
??? diploma de calificare in domeniu;
??? experienta de minim 1 an ca barman;
??? cunostinte medii de limba engleza;
??? aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
??? atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu clientii si colegii;
??? disponibilitate pentru compromisul constructiv.
Relatiile cu alte departamente:-descrise in Regulamentul de organizare si functionare si Regulamentul de ordine interioara.
Conditii de munca:
??? in sediul unitatii;
??? program normal de lucru de 8 ore, in schimburi.
Salarizare: Salariul brut lunar este de ............ lei noi, la care se adauga sporurile negociate.
Facilitati: -?????????????????????
Sanctiunile aplicate pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu conform rigorilor prevazute in fisa de post sunt descrise pe larg in Regulamentul intern ROI.
Intocmit ... ????????????????????????..Functia ??????????????????.... Semnatura????????????.. ...
Am luat la cunostinta, Semnatura ...
Data: ...
Fisa Postului: Bucatar Nr fisa : ??????../????????????..
Denumire post: Bucatar
Departament: Bucatarie
Titular: ????????????????????????????????????????????????..
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului "???????????????.. "
* Subordonare: Bucatarului sef
* Relatii functionale: cu bucatarul sef,cu seful de sala, barmanul, ospatarii ,ceilalti bucatari.
Scopul postului ,activitati principale si responsabilitati :
Munca de bucatar este aceea de a prepara mancarea
Obigatiile includ
-sa pregateasca meniul
-sa comande,sa testeze ,sa receptioneze si sa depoziteze ingredientele alimentare
-sa pregateasca mancarea in conformitate cu retetele si formulele date care includ calcularea cantitatiilor necesare de materiale specifice pentru restaurant
-sa aranjeze mancarea inainte de a fi servita
-sa pregateasca si sa aranjeze mancarea pentru diete speciale
-sa coopereze la intretinerea ustensilelor de bucatarie si a echipamentului
- indeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
Specificatiile postului:
* diploma de calificare in domeniu;
* experienta de minim 1 an ca bucatr ;
* aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
* atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu colegii;
* disponibilitate pentru compromisul constructiv.
Relatiile cu alte departamente:-descrise in Regulamentul de organizare si functionare si Regulamentul de ordine interioara.
Conditii de munca:
* in sediul unitatii;
* program normal de lucru de 8 ore, in schimburi.
Salarizare: Salariul brut lunar este de ............ lei noi, la care se adauga sporurile negociate.
Facilitati: -?????????????????????
Sanctiunile aplicate pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu conform rigorilor prevazute in fisa de post sunt descrise pe larg in Regulamentul intern ROI.
Intocmit ... ????????????????????????..Functia ??????????????????.... Semnatura????????????.. ...
Am luat la cunostinta, Semnatura ...
Data: ...
Fisa Postului: Ospatar Nr fisa : ??????../????????????..
Denumire post: Ospatar
Departament: Servicii
Titular: ????????????????????????????????????????????????..
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului "?????????????????? "
??? Subordonare: Sefului de sala
??? Supervizare: Supervizeaza activitatea picolilor si a personalului responsabil de curatenie
??? Relatii functionale: cu bucatarul, barmanul, ceilalti ospatari.
Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura servirea impecabila a clientilor cu produsele/mancarurile/bauturile comandate de catre acestia.
Activitati principale:
??? preluarea comenzilor de mancare si bautura intr-o maniera eficienta si profesionista;
??? acordarea atentiei cuvenite si asigurarea unor servicii ireprosabile clientilor;
??? cunoasterea meniului astfel incat sa poata oferi in orice situatie informatii competente cu privire la felurile de mancare, tacamuri si bauturi.
Sarcini si indatoriri specifice:
??? servirea exemplara a clientilor;
??? indeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
Responsabilitati ale postului:
??? asumarea responsabilitatii pentru corectitudinea intocmirii si incasarii notelor de plata si predarea sumelor incasate la sfarsitul turei catre seful de sala.
??? prezentarea la fiecare masa a bonului fiscal si al notei de plata.
??? raspunderea pentru calitatea serviciilor oferite.
Autoritatea postului:
??? Este autorizat sa asigure servirea impecabila a clientilor cu produsele/mancarurile/bauturile comandate de catre acestia.
Specificatiile postului:
??? diploma de calificare in domeniu;
??? experienta de minim 1 an ca ospatar;
??? cunostinte medii de limba engleza;
??? aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
??? atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu clientii si colegii;
??? disponibilitate pentru compromisul constructiv.
Relatiile cu alte departamente:-descrise in Regulamentul de organizare si functionare si Regulamentul de ordine interioara.
Conditii de munca:
??? in sediul unitatii;
??? program normal de lucru de 8 ore, in schimburi.
Salarizare: Salariul brut lunar este de ............ lei noi, la care se adauga sporurile negociate.
Facilitati: -?????????????????????
Sanctiunile aplicate pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu conform rigorilor prevazute in fisa de post sunt descrise pe larg in Regulamentul intern ROI.
Intocmit ... ????????????????????????..Functia ??????????????????.... Semnatura????????????.. ...
Am luat la cunostinta, Semnatura ...
Data: ...
Fisa Postului:BARMAN Nr fisa : ??????../????????????..
Denumire post: BARMAN
Departament: Servicii
Titular: ????????????????????????????????????????????????..
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului "???????????????.. "
??? Subordonare: Sefului de sala
??? Relatii functionale: cu bucatarul, si ospatarii.
Scopul postului: titularul postului are rolul de a pregati si servi o gama larga de amestecuri de bauturi racoritoare si alcoolice .
Activitati principale:
??? preluarea comenzilor de bautura intr-o maniera eficienta si profesionista;
??? acordarea atentiei cuvenite si asigurarea unor servicii ireprosabile clientilor;
??? cunoasterea meniului astfel incat sa poata oferi in orice situatie informatii competente cu privire la felurile de bauturi.
Sarcini si indatoriri specifice:
??? servirea exemplara a clientilor;
??? indeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
Responsabilitati ale postului:
??? sa serveasca bauturi ??n locurile destinate acestora, adica la bar
??? sa serveasca clientii la bar, sa primeasca comenzi de la ospatarii care servesc la mese.
??? amesteca bauturile, le serveste si ??ncaseaza contravaloarea lor..
??? intretine echipamentul de bar - pahare, bauturi, mixere, shakere, se asigura ca fructele, diferitele ingrediente si materii prime folosite la bauturi sunt refrigerate sau pastrate ??n conditii corespunzatoare.
??? respectarea regulilor de igiena si de curatenie la locul de munca
Autoritatea postului:
??? Este autorizat sa asigure servirea impecabila a clientilor cu bauturile comandate de catre acestia.
Specificatiile postului:
??? diploma de calificare in domeniu;
??? experienta de minim 1 an ca barman;
??? cunostinte medii de limba engleza;
??? aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
??? atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu clientii si colegii;
??? disponibilitate pentru compromisul constructiv.
Relatiile cu alte departamente:-descrise in Regulamentul de organizare si functionare si Regulamentul de ordine interioara.
Conditii de munca:
??? in sediul unitatii;
??? program normal de lucru de 8 ore, in schimburi.
Salarizare: Salariul brut lunar este de ............ lei noi, la care se adauga sporurile negociate.
Facilitati: -?????????????????????
Sanctiunile aplicate pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu conform rigorilor prevazute in fisa de post sunt descrise pe larg in Regulamentul intern ROI.
Intocmit ... ????????????????????????..Functia ??????????????????.... Semnatura????????????.. ...
Am luat la cunostinta, Semnatura ...
Data: ...
User Olga Minodora
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2011
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2011
FISA POSTULUI
anexa la contractul de munca nr. ????????????.??? inregistrat la ITM al mun./jud. ??????????????????????????????????????????.
Denumirea postului: BUCATAR
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului ??? ...???
Departament: bucatarie
Subordonare: bucatarului sef
Supervizare: supervizeaza activitatea ajutorilor de bucatari
Relatii functionale: - cu sefii de birouri, personal administrativ, soferi de aprovizionare,
contabilitate;
- cu personalul de deservire a clientilor.
Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura prepararea comenzilor meniurilor intr-o maniera eficienta si profesionista.
Autoritatea postului: utilizeaza materialele si aparatura puse la dispozitie de firma.
Atributiile principale si sarcinile specifice:
- pregateste mancarurile din retetarul unitatii in conformitate cu standardele in vigoare;
- monteaza preparatele pe obiectele adecvate pentru servire si realizeaza elementele estetice ale preparatelor;
- participa cu supervizare la determinarea necesarului de materii prime de comandat si la realizarea comenzilor de aprovizionare;
- preia comenzile de la clienti si asigura servirea acestora;
- debaraseaza si asigura curatenia bucatariei;
- asigura implementarea si mentinerea standardelor de pastrare si depozitare a produselor, semipreparatelor si preparatelor alimentare cu respectarea normelor igienico-sanitare in vigoare.
Specificatiile postului:
??? studii medii;
??? diploma de calificare in domeniu ;
??? vechimea in specialitate: min. 3 ani, cu recomandare scrisa de la cel putin unul dintre locurile de munca anterioare;
??? cunostinte medii de limba engleza;
??? rigurozitate in ceea ce priveste regulile de igiena in alimentatia publica;
??? imaginatie culinara, ordonat si disciplinat;
??? capabilitatea sa pregateasca produse alimentare reci si calde in conformitate cu meniul restaurantului;
??? atitudine orientata catre client ??? politete, abilitati bune de comunicare, persoana energica si amabila;
??? rezistenta mare la stres;
??? atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu clientii si colegii;
??? disponibilitate de a lucra in ture.
Responsabilitati ale postului:
??? raspundere pentru respectarea standardelor de calitate a preparatelor realizate si respectarea termenelor de executie a acestora;
??? pastrarea in bune conditii a ustensilelor si aparaturii;
??? respectarea normelor de igiena si securitate a muncii;
??? utilizarea resurselor existente, exclusiv in interesul firmei.
In functie de activitatea curenta a unitatii, salariatul va indeplini orice alte sarcini dispuse de catre conducere, in legatura cu deservirea corespunzatoare a clientilor unitatii si in functie de competentele sale profesionale.
Prezentul document se constituie in anexa la contractul individual de munca si a fost intocmit in 3 trei exemplare originale, unul pentru salariat, unul pentru dosarul sau de personal si unul pentru Inspectoratul Teritorial de Munca al mun./jud. ..............................
Am luat la cunostinta.
Data comunicarii: ...............................................................................
Salariat, Departament Resurse Umane,
Semnatura Semnatura
?????????????????????...???????????????????????????. ..........................................
anexa la contractul de munca nr. ????????????.??? inregistrat la ITM al mun./jud. ??????????????????????????????????????????.
Denumirea postului: BUCATAR
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului ??? ...???
Departament: bucatarie
Subordonare: bucatarului sef
Supervizare: supervizeaza activitatea ajutorilor de bucatari
Relatii functionale: - cu sefii de birouri, personal administrativ, soferi de aprovizionare,
contabilitate;
- cu personalul de deservire a clientilor.
Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura prepararea comenzilor meniurilor intr-o maniera eficienta si profesionista.
Autoritatea postului: utilizeaza materialele si aparatura puse la dispozitie de firma.
Atributiile principale si sarcinile specifice:
- pregateste mancarurile din retetarul unitatii in conformitate cu standardele in vigoare;
- monteaza preparatele pe obiectele adecvate pentru servire si realizeaza elementele estetice ale preparatelor;
- participa cu supervizare la determinarea necesarului de materii prime de comandat si la realizarea comenzilor de aprovizionare;
- preia comenzile de la clienti si asigura servirea acestora;
- debaraseaza si asigura curatenia bucatariei;
- asigura implementarea si mentinerea standardelor de pastrare si depozitare a produselor, semipreparatelor si preparatelor alimentare cu respectarea normelor igienico-sanitare in vigoare.
Specificatiile postului:
??? studii medii;
??? diploma de calificare in domeniu ;
??? vechimea in specialitate: min. 3 ani, cu recomandare scrisa de la cel putin unul dintre locurile de munca anterioare;
??? cunostinte medii de limba engleza;
??? rigurozitate in ceea ce priveste regulile de igiena in alimentatia publica;
??? imaginatie culinara, ordonat si disciplinat;
??? capabilitatea sa pregateasca produse alimentare reci si calde in conformitate cu meniul restaurantului;
??? atitudine orientata catre client ??? politete, abilitati bune de comunicare, persoana energica si amabila;
??? rezistenta mare la stres;
??? atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu clientii si colegii;
??? disponibilitate de a lucra in ture.
Responsabilitati ale postului:
??? raspundere pentru respectarea standardelor de calitate a preparatelor realizate si respectarea termenelor de executie a acestora;
??? pastrarea in bune conditii a ustensilelor si aparaturii;
??? respectarea normelor de igiena si securitate a muncii;
??? utilizarea resurselor existente, exclusiv in interesul firmei.
In functie de activitatea curenta a unitatii, salariatul va indeplini orice alte sarcini dispuse de catre conducere, in legatura cu deservirea corespunzatoare a clientilor unitatii si in functie de competentele sale profesionale.
Prezentul document se constituie in anexa la contractul individual de munca si a fost intocmit in 3 trei exemplare originale, unul pentru salariat, unul pentru dosarul sau de personal si unul pentru Inspectoratul Teritorial de Munca al mun./jud. ..............................
Am luat la cunostinta.
Data comunicarii: ...............................................................................
Salariat, Departament Resurse Umane,
Semnatura Semnatura
?????????????????????...???????????????????????????. ..........................................
User Olga Minodora
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2011
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2011
FISA de POST
aferenta contractului de munca nr. ......... din data de .....................
Denumire post: Ospatar cod ref. O
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului ??? ...???
Departament: Servicii
Subordonare: Sefului de sala
Supervizare: Supervizeaza activitatea picolilor si a personalului responsabil de curatenie
??? Relatii functionale: cu bucatarul, barmanul, ceilalti ospatari.
??? Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura servirea impecabila a clientilor cu produsele/mancarurile/bauturile comandate de catre acestia.
Activitati principale:
??? preluarea comenzilor de mancare si bautura intr-o maniera eficienta si profesionista;
??? acordarea atentiei cuvenite si asigurarea unor servicii ireprosabile clientilor;
??? cunoasterea meniului astfel incat sa poata oferi in orice situatie informatii competente cu privire la felurile de mancare, tacamuri si bauturi.
Sarcini si indatoriri specifice:
??? servirea exemplara a clientilor;
??? indeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
Responsabilitati ale postului:
??? asumarea responsabilitatii pentru corectitudinea intocmirii si incasarii facturilor;
??? raspunderea pentru calitatea serviciilor oferite.
Autoritatea postului:
??? Este autorizat sa asigure servirea impecabila a clientilor cu produsele/mancarurile/bauturile comandate de catre acestia.
Specificatiile postului:
??? diploma de calificare in domeniu;
??? experienta de minim 1 an ca ospatar;
??? cunostinte medii de limba engleza;
??? aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
??? atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu clientii si colegii;
??? disponibilitate pentru compromisul constructiv.
Deplasari:
??? Frecventa: -
??? Conditii asigurate: -
Relatiile cu alte departamente:
??? descrise in Regulamentul de organizare si functionare si Regulamentul de ordine interioara.
Conditii de munca:
- in sediul unitatii;
- program normal de lucru, in schimburi.
Salarizare: Salariul brut lunar este de ..................... lei noi, la care se adauga sporurile negociate.
Facilitati: tichete de masa
Sanctiunile aplicate pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu conform rigorilor prevazute in fisa de post sunt descrise pe larg in Regulamentul intern ROI.
S.C. ??????????????????????????? Am luat la cunostinta,
Director General
?????????????????????????????????. ?????????..????????????????????????????????????
Data:...................................
aferenta contractului de munca nr. ......... din data de .....................
Denumire post: Ospatar cod ref. O
Locul desfasurarii muncii: sediul restaurantului ??? ...???
Departament: Servicii
Subordonare: Sefului de sala
Supervizare: Supervizeaza activitatea picolilor si a personalului responsabil de curatenie
??? Relatii functionale: cu bucatarul, barmanul, ceilalti ospatari.
??? Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura servirea impecabila a clientilor cu produsele/mancarurile/bauturile comandate de catre acestia.
Activitati principale:
??? preluarea comenzilor de mancare si bautura intr-o maniera eficienta si profesionista;
??? acordarea atentiei cuvenite si asigurarea unor servicii ireprosabile clientilor;
??? cunoasterea meniului astfel incat sa poata oferi in orice situatie informatii competente cu privire la felurile de mancare, tacamuri si bauturi.
Sarcini si indatoriri specifice:
??? servirea exemplara a clientilor;
??? indeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
Responsabilitati ale postului:
??? asumarea responsabilitatii pentru corectitudinea intocmirii si incasarii facturilor;
??? raspunderea pentru calitatea serviciilor oferite.
Autoritatea postului:
??? Este autorizat sa asigure servirea impecabila a clientilor cu produsele/mancarurile/bauturile comandate de catre acestia.
Specificatiile postului:
??? diploma de calificare in domeniu;
??? experienta de minim 1 an ca ospatar;
??? cunostinte medii de limba engleza;
??? aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
??? atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu clientii si colegii;
??? disponibilitate pentru compromisul constructiv.
Deplasari:
??? Frecventa: -
??? Conditii asigurate: -
Relatiile cu alte departamente:
??? descrise in Regulamentul de organizare si functionare si Regulamentul de ordine interioara.
Conditii de munca:
- in sediul unitatii;
- program normal de lucru, in schimburi.
Salarizare: Salariul brut lunar este de ..................... lei noi, la care se adauga sporurile negociate.
Facilitati: tichete de masa
Sanctiunile aplicate pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu conform rigorilor prevazute in fisa de post sunt descrise pe larg in Regulamentul intern ROI.
S.C. ??????????????????????????? Am luat la cunostinta,
Director General
?????????????????????????????????. ?????????..????????????????????????????????????
Data:...................................
Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Nov. 2011
a raspuns la intrebare la 07 Nov. 2011
Fisa postului o puteti construi si dumneavoastra, in functie de structura organizatiei si de cerintele pe care le aveti legat de postul in cauza.
Criteriile de performanta nu sunt stas, ele sunt formulate si structurate de catre fiecare angajator in parte, pe baza obiectivelor stabilite si a acelor criterii pe care le aveti in vedere in procesul de selectare a salariatului.
Un model de structurare a fisei de post ar fi urmatorul:
MODEL-CADRU PENTRU FI??A POSTULUI
Denumirea postului
I. Identificarea postului
1. Numele ??i prenumele titularului:
2. Denumirea postului:
3. Pozi??ia ??n COR / Cod:
4. Departamentul / loca??ia:
5. Nivelul postului:
a. conducere / coordonare: top / middle / low
b. execu??ie: specialist / entry
6. Rela??iile:
a. Ierarhice control, ??ndrumare, posturi supervizate:
b. Func??ionale colaborare, pe orizontal??:
c. Reprezentare colaborare, consultan????:
II. Descrierea postului
1. Scopul general al postului
2. Obiectivele postului
3. Descrierea sarcinilor / atribu??iilor / activit????ilor postului:
4. Descrierea responsabilit????ilor postului:
a. Privind rela??iile interpersonale / comunicarea
b. Fa???? de echipamentul din dotare
c. ??n raport cu obiectivele postului
d. Privind securitatea ??i s??n??tatea muncii
e. Privind regulamentele / procedurile de lucru
5. Condi??iile de lucru ale postului:
a. Programul de lucru:
b. Condi??iile materiale:
??? ambientale ??? umiditate, frig, temperaturi crescute, ??ntuneric, lumin??, zgomot, izolare fonic??, altern??ri frig / c??ldur??, lumin?? / ??ntuneric etc.
??? deplas??ri ??? deplas??ri frecvente ??n afara firmei ??n localitate, ??n ??ar??, ??n str??in??tate;
??? spa??iu ??? spa??iu ??nchis sau spa??ii largi pentru cei care sufer?? de claustrofobie sau agorafobie
??? condi??ii suplimentare fac parte din categoria de beneficii ??? telefon, ma??in??, laptop sau ??inut?? obligatorie costum sau uniform?? obligatorie
c. Condi??ii de formare profesional??
d. Buget [Valabil, ??n general, doar pentru pozi??iile de coordonare]
6. Gradul de autonomie:
a. Autoritate asupra altor posturi:
b. Delegare ??nlocuitori, sarcini delegate:
7. Indicatori de performan????
8. Perioada de evaluare a performan??elor
9. Evolu??ii posibile:
III Specifica??iile postului
1. Nivelul de studii:
2. Calific??rile / specializ??rile necesare
3. Competen??ele postului [pachet de competen??e]:
4. Experien??a de lucru necesar?? [vechimea ??n specialitatea cerut?? de post
Modalitatea de evaluare a salariatilor, repsectiv structura procesului de evaluare si metodele folosite in cadrul lui se trec in Regulamentul Intern, avand la baza transparenta in ceea ce priveste comunicarea modalitatii de evaluare din partea angajatorului catre salariat.
Criteriile de performanta nu sunt stas, ele sunt formulate si structurate de catre fiecare angajator in parte, pe baza obiectivelor stabilite si a acelor criterii pe care le aveti in vedere in procesul de selectare a salariatului.
Un model de structurare a fisei de post ar fi urmatorul:
MODEL-CADRU PENTRU FI??A POSTULUI
Denumirea postului
I. Identificarea postului
1. Numele ??i prenumele titularului:
2. Denumirea postului:
3. Pozi??ia ??n COR / Cod:
4. Departamentul / loca??ia:
5. Nivelul postului:
a. conducere / coordonare: top / middle / low
b. execu??ie: specialist / entry
6. Rela??iile:
a. Ierarhice control, ??ndrumare, posturi supervizate:
b. Func??ionale colaborare, pe orizontal??:
c. Reprezentare colaborare, consultan????:
II. Descrierea postului
1. Scopul general al postului
2. Obiectivele postului
3. Descrierea sarcinilor / atribu??iilor / activit????ilor postului:
4. Descrierea responsabilit????ilor postului:
a. Privind rela??iile interpersonale / comunicarea
b. Fa???? de echipamentul din dotare
c. ??n raport cu obiectivele postului
d. Privind securitatea ??i s??n??tatea muncii
e. Privind regulamentele / procedurile de lucru
5. Condi??iile de lucru ale postului:
a. Programul de lucru:
b. Condi??iile materiale:
??? ambientale ??? umiditate, frig, temperaturi crescute, ??ntuneric, lumin??, zgomot, izolare fonic??, altern??ri frig / c??ldur??, lumin?? / ??ntuneric etc.
??? deplas??ri ??? deplas??ri frecvente ??n afara firmei ??n localitate, ??n ??ar??, ??n str??in??tate;
??? spa??iu ??? spa??iu ??nchis sau spa??ii largi pentru cei care sufer?? de claustrofobie sau agorafobie
??? condi??ii suplimentare fac parte din categoria de beneficii ??? telefon, ma??in??, laptop sau ??inut?? obligatorie costum sau uniform?? obligatorie
c. Condi??ii de formare profesional??
d. Buget [Valabil, ??n general, doar pentru pozi??iile de coordonare]
6. Gradul de autonomie:
a. Autoritate asupra altor posturi:
b. Delegare ??nlocuitori, sarcini delegate:
7. Indicatori de performan????
8. Perioada de evaluare a performan??elor
9. Evolu??ii posibile:
III Specifica??iile postului
1. Nivelul de studii:
2. Calific??rile / specializ??rile necesare
3. Competen??ele postului [pachet de competen??e]:
4. Experien??a de lucru necesar?? [vechimea ??n specialitatea cerut?? de post
Modalitatea de evaluare a salariatilor, repsectiv structura procesului de evaluare si metodele folosite in cadrul lui se trec in Regulamentul Intern, avand la baza transparenta in ceea ce priveste comunicarea modalitatii de evaluare din partea angajatorului catre salariat.
Alte intrebari despre Fisa postului
- Emitere Fisa Postului in urma schimbarii pozitiei [1 raspuns]
- Cate persoane se pot inlocui concomitent la serviciu? [9 raspunsuri]
- Ce se poate intampla daca nu semnez o noua fisa a postului [1 raspuns]
- O fisa de post poate fi lovita de nulitate? [1 raspuns]
- Fisa Postului la muncitori trebuie actualizata in fiecare an? [1 raspuns]