ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se poate preda responsabilitatea gestiunii unui magazin?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum se poate preda responsabilitatea gestiunii unui magazin care desfasoara activitate de comert cu amanuntul? Prin fisa postului?Mentionez ca angajatii sunt incadrati ca agenti economici, niciunul nu are functia de gestionar.
Va multumesc.

Adaugata in: Fisa postului
Alecsandra Ion
 User  Alecsandra Ion
a intrebat la 16 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 17 Oct. 2013
Ocupartiile mai potrivite pentru ceea ce v-ar interesa

LUCRATOR GESTIONAR COR 432111 in loc de agent comercial.

sau lucrator comercial
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Oct. 2013
Doamna , este adevarat legea este cam de demult. In plus s-au scris si norme de aplicare, comentarii privitoare la aplicarera acestei legi cu care probabil nu v-ati intalnit pana acum.De data asta sunt sigura ca dvs. confuzati userii prin ceea ce sustineti.
Si in plus eu nu am nevoie de raspuns pentru ca nu am pus nicio intrebare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 16 Oct. 2013
Agentul comercial poate lucra pur si simplu cu informatii, negocierea parteneriatelor, incheirea contractelor pe baza informatiilor expuse. Nu exista nimic palpabil in grija lui ca sa putem vorbi de garantie si retinerea ei.

Iar munca bucatarului este de a gati, nu de a tine gestiunea, este ilogic. Cand are el timp si de asa ceva nu stiu. Nu el se ocupa de comenzile privind materia prima si aducerea ei in bucataria unde lucreaza, nu el tine legatura cu furnizorii si nu el se asigura ca produsele sunt in plus sau minus. El doar gateste. Asa si o secretara are atributii de gestiune, pentru ca primeste plicuri de exemplu sau trimite corespondenta. Iar sigura raspundere pe care o are este asupra veseli pe care o foloseste si a mobilerului de gatit (sa nu fie deteriorat adica). Iar acestea intra la paguba patrimoniala, nu gestionara.

Asa, de exemplu, si un sofer de tir ar fi gestioanr pentru ca transporta marfa. Multi din ei nici nu stiu ce si cat transporta, doar transporta. Deci cum paote fi tras la raspundere nu se stie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 16 Oct. 2013
Bucatarul nu ete pozitie gestionara. Pot avea atributii de gestiune daca scrie asa ceva in fisa postului lor, dar nu sunt in niciun caz pozitii de gestiune, nu stiu unde ati gasit acest lucru regelementat si cred ca am mai purtat aceasta discutie. Si nici in standardul ocupational al pozitie de agent comercial nu apare trecuta obligatia de gestiune.

Faptul ca are in grija anumite obiecte, nu inseamna ca este gestionar. Li se retine o garantie pentru obiectele date spre vanzare si care se returneaza la finalul zilei sau lunii, este un alt tip de garantei pe care il veti intalni si la vanzatorii ambulanti de ziare de exemplu. Un lucrator comercial nu este gestionar, asa cum nici un barman nu este in mod obligatoriu si gestionar. El poate raspunde pentru pagube, este altceva, sau lipsuri de la bar, care au fost declarate ca prezente dar nu este gestionar. Sunt informatii culese din teren.

Agent comercial
Descrierea ocupaţiei: Practicanţii unei astfel de ocupaţii reprezintă firma şi are sarcina explicită de a vinde produsele firmei prin contactul direct cu clienţii potenţiali. Negociază ?n numele companiei preţul şi condiţiile de v?nzare ale produselor sau serviciilor oferite de firmă ]n conformitate cu strategia de v?nzare. Deseori munca de agent comercial presupune deplasarea ?n teritoriu la potenţialii clienţi, cărora trebuie să le prezinte produsele firmei şi eventual să ?ncheie contracte cu aceştia.

Iar Codul COR indicat de dvs etste gresit: 332401 - Agent comercial, il gasiti si in Revisal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Oct. 2013
Agent economic inseamna cu totul altceva.Poate sunt incadrati ca

Agent comercial - Cod COR: 342101

Daca este asa, aceasta ocupatie este de natura gestionara.Si un bucatar are gestiune si exemplele ar continua chiar daca nu este incadrat ca gestionar.
Sunt anumite ocupatii care potrivit muncii desfasurate de salariat sunt ocupatii gestionare.
Oricum cand o persoana ocupa o astfel de functie gestionara , automat la dosarul personal se incheie si un contract de garantie avand la baza Legea 22 din 1969.
Chiar responsabilul de magazin ocupa o functie gestionara
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Oct. 2013
Trebuie sa aveti un gestionar ca sa ii puteti preda atributii de gestiune. Altfel angajatii incadrati ca agenti economici nu au astfel de obligatii.

Puteti incadra ca gestionar si unul din salariatii deja existenti. Asta inseamna ca fie ii modificati functia de incadrare prin act aditional, fie ii faceti un contract separat pentru pozitia de gestionar. Cat timp el este de acord, bineinteles. Iar daca nu reusiti asa, incadrati o persoana noua pe pozitia de gestionar, nu inainte de a va asigura ca functia exista in organigrama sau statutul de functii.

Alte intrebari despre Fisa postului

TOP RASPUNSURI 2024