ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Despre fisa postului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, intrebarea mea este cu privire la fisa postului si la atributiile ce se traseaza de catre angajator, angajatului .
Un angajator din comert a intocmit pentru un angajat pe functia de casier, la angajare, o fisa a postului in care au fost mentionate atributii si proceduri de lucru corespondente functiei de incadrare ce este trecuta in CIM .
Ulterior, la circa 2 ani, fara a se schimba functia de incadrare si nici locul de munca, fara acte aditionale in acest sens la CIM, a schimbat fisa postului si a trecut in cea noua atributii care in marea lor majoritate sunt corespondente altor functii din cele prevazute in COR .
In prezent, folosindu-se de pretextul implementarii unui proiect pilot pentru introducerea unor noi proceduri de lucru pentru functia de casier, angajatorul, prin personalul cu functii de conducere a schimbat radical atributiile, dar numai pe vorbe, fara modificari in fisa postului, astfel : casierul este obligat sa paraseasca locul de munca (casa de marcat) sa stea in picioare in zona de acces la case la circa 2 metri, unde sa intâmpine clientul si de unde sa-l preia si sa-l conduca pâna la zona de punere a produselor pe banda, loc din care casierul trebuie sa-si preia atributiunile de casier concomitent cu o alta functie, aceea de ambalator, dupa care daca nu mai sunt clienti sa iasa de la casa si sa stea in picioare pâna la sosirea unui noi client .
Care este sfatul dumneavoastra, vis-a-vis de cele expuse mai sus in raport cu codul muncii?
Va multumesc anticipat .

Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ion-Florin Onţică la 04 Mar. 2013
Raspunsul dvs este aici. http://clublegislatiamuncii.manager.ro/fisa-postului/fisa-postului-casier-10987.html

Pe viitor va rog sa nu mai duplicat intrebarile pentru ca vor fi sterse de catre moderator.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ion-florin Onţică
 User Ion-florin Onţică
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Mar. 2013
Am primit răspunsul dumneavoastră şi vă mulţumesc .
Referitor la aspectul "o fraza care spune ca derulati si "alte activitati specifice, la cerea superiorului", ea are aplicabilitate pentru activităţi pe funcţia de ?ncadrare nu pentru orice funcţie căci nu cred că un angajator te poate angaja pe o funcţie şi te poate folosi pe orice funcţie căci intrăm ?n cumul de funcţii .
Funcţia de casier este o funcţie statică ce implică activităţi la care nu cred că nici codul muncii şi nici medicina muncii prevede să fii ţinut ?n picioare (funcţie asimilată unui funcţionar care lucrează la birou, iar acesta nu-şi desfăşoară activitatea ?n picioare) .
Tot la statul ?n picioare, funcţia de ?nt?mpinare a clientului are un corespondent ?n COR, aceea de recepţionist (?n sistemul hotelier) şi casierul nu este recepţionist, cel puţin eu aşa cred .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Mar. 2013
Partea cu statul in picioare nu stiu dac este o atributie care apartine neaparat unui alt post. Este pur si simplu o forma de intampinare a clientului, mai prietenoasa eventual. Insa chiar si asa, cat timp aceasta figureaza ca o noua atributie, ea ar trebui sa fie cuprinsa in fisa postului. Pe de alta parte, vedeti ca aveti in fisa postului (sau cred ca aveti, majoritatea fiselor au asa ceva) o fraza care spune ca derulati si "alte activitati specifice, la cerea superiorului", formularea poate nu chiar aceasta. Caz in care se poate considera ca apare in fisa. E cu dus si intors. Problemele mari pot interveni in special la angajatii care nu pot din motive de sanatate sa stea mult timp in picioare, caz in care ar trebui implicata directia SSM de la ITM pentru un control la fata locului.

Partea de ambalator intr-adevar nu are ce sa caute la un casier, este functie separata deci ar trebi sa existe un contract separat. Orice alte functii indeplinite pe langa cea cuprinsa in contract necesita propriul contract si deci acordul salariatului.

Alte intrebari despre Fisa postului

TOP RASPUNSURI 2024