ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Meseria de incadrare nu corespunde cu activitatea depusa


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Angajez forta de munca calificata, cu salariu corespunzator, pentru o munca necalificata, ce nu are nici o legatura cu calificarea persoanei.

Cum va arata fisa postului acestei persoane?
Se vor elimina responsabilitatile specifice meseriei si se vor trece responsabilitatile reale?

Sau se vor trece suplimentar responsabilitatile reale?
Daca da, responsabilitatile reale pot fi cuprinse intr-o fisa de post, urmind ca, printr-o decizie, persoana sa fie obligata sa aiba responsabilitatile cumulate teoretic, caci faptic acesta va avea responsabilitatile activitatii pe care o desfasoara efectiv?

Exista o modalitate legala de a rezolva aceasta situatie?



Adaugata in: Fisa postului
. Dobrogeanul
 User  . Dobrogeanul
a intrebat la 24 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
. Dobrogeanul
 User . Dobrogeanul
a raspuns userului georgeta ganea la 03 Mai. 2012
Persoanele angajate lucreaza la un beneficiar inchiriez forta de munca care cere ca personalul sa aiba minim liceul, cu toate ca in realitate presteaza munca necalificata.
Persoanele care indeplinesc aceste cerinte sint calificate si sint de acord sa presteze orice activitate cu conditia sa fie platite conform calificarii pe care o au.
Daca ii angajez conform calificarii si intocmesc fisa postului conform activitatii reale, fisa postului ar arata cel putin ciudata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 25 Apr. 2012
Clauzele contractuale referitoare la ocupatie, COR, salariu , fise de post, criterii de performmanta trebuie puse de acord cu activitatea pe care o desfasoara salariatii. Nu trebuie sa adaptati posturile vacante la calificarile salariatilor, trebuie sa incadrati salariatii pe posturile si cerintele de ocupare a acestora la nivelul unitatii. O persoana cu o pregatire oarecare poate fi incadrata si sub nivelul de pregatire, daca accepta acest lucru la negocierea CIM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2012
Incadrarea trebuie sa respecte conditia nivelului de studii prevazuta in nomenclatorul COR. Fisa postului va fi cea corespunzatoare pozitiei din contract, nu alta. Persoana nu poate fi obligata prin nicio decizie sa aiba alte responsabilitati decat cele din fisa postului. Singurele situatie in care felul muncii ar putea fi modificat, temporar insa sunt delegarea si sanctiunea disciplinara. In afata de aceste situatii, salariatului nu i se pot impune alte atributii si nu poate fi fortat sa desfasoare altele decat cele din fisa postului.
Modalitatea legala, corecta, este sa incadrati persoana conform studiilor cerute de COR. Daca pentru pozitia pe care doriti sa o incadrati persoane are indeplinita aceasta conditie, atunci este in regula. Insa repet, ce spuneti dumneavoastra referitor la obligarea salariatului de a desfasura alte actvitati exprimate la nivel teoretic sau in scris este ilegal. Salariatul semneaza fisa de post la angajare, iar aceasta trebuie sa contina atributiile aferente postului din contract. Daca pe parcurs apar atributii noi, cu acordul partilor se modifica fisa postului.

Alte intrebari despre Fisa postului

TOP RASPUNSURI 2024