ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Poate exista Anexa la Fisa Postului ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajat al unei mari companii multinationale de 7 ani. De ceva vremecam o saptamana sunt chemat zilnic la departamentul resurse umane si se fac presiuni asupra mea pentru a semna o "Anexa la Fisa Postului" in care sunt prevazute o multitudine de noi sarcini si responsabilitati ce nu fac deloc obiectul activitatii din fisa postului in vigoare, semnata de mine la angajare. Am cerut o copie a acelui document pentru a citi acasa si pentru a lua ulterior o hotarare. Mentionez ca acel document era doar redactat si nu avea nici antet si nici vreo alta semnatura a vreunui superior. Mi s-a raspuns ca nu pot sa iau documentul si ca trebuie sa-l citesc si sa decid pe loc daca semnez sau nu. In aceste conditii am refuzat semnarea si am specificat asta in subsolul paginii, totodata motivand ca " nu s-au discutat cu mine personal aceste noi sarcini si responsabilitati"Am facut o greseala? M-am informat putin si am aflat ca pentru alte activitati decat cea prestata trebuie alt CIM cu alta fisa a postului. Se poate face un cumul de incadrari COR pe aceeasi fisa de post? Eu sunt sofer pe o autoutilitara de 3.5t si fac livrari catre beneficiari. In "Anexa Fisa Post" mi se cere ca in acelasi timp sa prestez si activitati specifice de lucrator comercial in magazin. Doresc parerea unui expert deoarece vreau sa ma duc pregatit la o eventuala confruntare cu angajatorul.
Va multumesc anticipat!


Adaugata in: Fisa postului
Da'lino Giorgio
 User  Da'lino Giorgio
a intrebat la 11 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Da'Lino Giorgio la 18 Mar. 2012
Contractul de munca, semnat inteleg in urma cu 7 ani, ar fi trebuit sa fie inregistrat la ITM cu stamplia lor si numar unic de inregistrare. Contractele nu se mai inregistreaza la ITM, in format tiparit, abea din 2011, insa pana atunci procedura era inca in vigoare.

Totodata, inteleg ca din dosarul dumneavoastra de personal lipsesc mai multe documente sau cel putin nu vi s-au inmanat conform cererii scrise inaintate bitoului de personal si inregistrate. Evaluarea riscurilor se face pentru postul sau posturile pe care sunteti incadrat cu contract, da.

Eu revin la sugestia anterioara, aceea de a lua legatura cu cei de la ITM pentru ca anumite elemente in acest raport de munca incalca prevederile legale, cum ar fi inregistrarea contractului la ITM in urma cu 7 ani.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Mar. 2012
Fisa postului , de regula este stabilita de seful nemijlocit sau mai bine zis de seful ierarhic superior.Avand in vedere ca fisa trebuie sa respecte standardul COSA aprobat prin hotarare de guvern apreciez ca trebuie avizata si de seful compartimentului de resurse umane. IN mod obligatoriu fisa postului trebuie semnata de cel care a intocmit-o si de managerul unitatii , altfel nu are nici o valoare. Dumneavoastra doar trebuie sa luati la cunostinta de continutul acesteia prin semnatura si sa primiti un exemplar.Fisa postului face parte integranta din contractul individual de munca. Dumneavoastra puteti la negociere sa solicitati cumul de functii si bineinteles pentru posturile respective sa aveti contracte de munca si fise de post de sine statatoare. Se poate negocia un alt contract , de exemplu cu timp partial; pentru cumulul pe care il faceti
Va doresc succes!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Da'lino Giorgio
 User Da'lino Giorgio
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Mar. 2012
Am sa incerc sa iau legatura cu ITM deoarece nu vor sa renunte si au amenintat ca ma vor convoca intr-o comisie disciplinara acuzandu-ma de indisciplina.
Daca functionez in continuare pe fisa actuala adica imi indeplinesc atributiunile de servici conform celei in vigoare ma pot da afara pe motiv ca nu o semnez pe cea noua ?
Inteleg la angajare, atunci cand fisa postului este noua si este prima, ca daca nu o semnezi sa nu poti continua colaborarea - dar in situatia mea unde exista deja o fisa ? De ce sa fiu dat afara ?
Vreau sa-i chem la discutie si la eventuale negocieri referitor la noua fisa in care au inclus cel putin 3 ocupatii in plus fata de postul meu de pana acum. Vad ca nu doreste nimeni sa dicute cu mine pe tema asta - doar mi se baga sub nas foaia si atat. Pot face o cerere in scris in acest sens la personal ? Astazi am facut o cerere in scris in care am solicitat;
1.CIM inregistrat la ITM;
2.Ultima anexa la CIM de cand m-au mutat de pe post si mi-au diminuat salariulin Nov.2010 cand m-au mintit ca s-a restructurat departamentul si nu a fost asa
3.Noua versiune a Fisa Postului pe care doar mi-o prezinta spre citire in birou
4.Fisa cu evaluarile riscurilor aferenta Fisei Postului
Am primit NR.de Inreg. si au spus ca vor comunica superiorilor - sa astept un raspuns
Mentionez ca nu am primit pana acum CIM inregistrat la ITM ci doar o copie semnata dar fara inregistrarea la ITM.
La fisa evaluarii riscurilor nu trebuie sa apara pentru fiecare ocupatie din COR riscurile aferente ?
In conformitate cu Art.17 din 40/2011 ei au toate aceste obligatii si daca nu le respecta am Art.19 dar .........eu pot sa cer oricand aceste documente ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Da'Lino Giorgio la 13 Mar. 2012
Nu, nu am spus ca legea nu conteaza. Din contra, angajatorul nu va poate obliga la semnarea unei noi fise de post, in care sa fie introduse noi atributii sau atributii in plus. In mod normal da, daca vorbim de doua functii, ar trebui sa existe sau sa fie intocmit cate un contract pentru fiecare dintre ele, cu fisa postului aferenta, si nu comasate intr-o singura fisa de post, in mod fortat. Parerea mea este ca angajatorul nu va poate forta sa acceptati noi atributii, de altfel acest lucru este specificat si in lege. In cazul in care aceste presiuni din partea angajatorului nu iau sfarsit, nu se rezolva pe o cale amiabila, luati legatura cu cei de la ITM si solicitati un control la sediul anajatorului, specificand motivele si drepturile care v-au fost incalcate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Da'lino Giorgio
 User Da'lino Giorgio
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Mar. 2012
Am citit aproape toate raspunsurile dumneavoastra de la sectiunea "Fisa Postului" in special cele ce se apropie de cazul meu si am inteles ca nu poti fi incadrat pe o fisa a postului cu mai multe COR decat daca ai si contracte de munca aferente fiecaruia in parte.
Sa inteleg ca daca angajatorul nu vrea sa faca si alt contract pentru alte atributii, legea nu conteaza? Eu trebuie sa accept daca vreau sa-mi pastrez locul de munca orice scrie el in fisa postului ?
Astazi am fost din nou chemat la personal si mi s-a aruncat o noua fisa de post in fata spunandu-mi ca "este o versiune mai noua" decat cea pe care o aveam eu pana acum. Am observat ca au inclus in ea si toate celelalte atributii, sarcini si obligatii pe care le trecusera in "Anexa la Fisa Postului" pe care nu am dorit sa o semnez.
Am cerut o copie sa o citesc acasa in liniste si au refuzat sa mi-o dea. Am refuzat sa o semnez pe motiv ca nu era trecut codul COR ci numai denumirea de Sofer autoturisme si camionete - incercand sa mai trag de timp pentru a ma putea informa mai mult asupra a ce mi se poate intampla daca nu o semnez si-mi continui activitatea ca si pana acum. Puteti sa ma ajutati cu un raspun pana maine ? Sunt intr-o situatie disperata - ma simt bagat in corzi si in pericolul de a pierde slujba. Am o familie de 3 persoane de intretinut si sunt singurul ce aduce venit in casa. Lucrez in aceasta companie de 7 ani si nu ma mai vor - fac sicane pentru a ma elimina. Nu ma pot taia in bucati pentru a face toate activitatile pe care le vor ei. E absurd ce-mi cer si totusi au dreptul sa ne terorizeze asa ? Printre altele am cerut si fisa cu evaluarea riscurilor pe care nu am primit-o nicioadata si pe care stiu ca ar' trebui sa o am.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Mar. 2012
Se poate intocmi anexa la fisa postului, este perfect legal. Daca o semnati sau nu, este decizia dumneavoastra, angajatorul nu va poate forta. Se pot include si aceste atributii in fisa postului, daca ambele parti agreeaza. Nu este obligatorie intocmirea unui nou contract. Se poate realiza un cumul de functii la acelasi angajator, insa trebuie sa fie si acesta de acord cu intocmirea unui al doilea contract pentru noile atributii.

Alte intrebari despre Fisa postului

TOP RASPUNSURI 2024