ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se poate corecta o eroare de inregistrare in revisal veche de 5 luni


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Am descoperit o eroare foarte grava la inregistrarea unui contract in revisal si anume un CIM cu timp de munca partial de 2 h/zi si cu o incadrare salariala de 600 Ron a fost inregistrat din greseala cu o norma de 8 h/zi. Cum se poate corecta acest lucru? Este posibil sa se plateasca retroactiv suma garantata in plata de salariul minim pe economie?

Pt moment am decis sa incetam acel contract si sa-l reinregistram corect, insa ce putem face pentru a corecta greseala din celalalt contract, intrucat este evident ca angajatului nu i s-a acordat salariul minim pe economie conform acelei inregistrari

Adaugata in: Legislatia muncii
Pop Anastasia
 User  Pop Anastasia
a intrebat la 13 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2014
Nu aveti ce sa platiti retroactiv pentru ca operarea eronata in Revisal nu modifica norma din contractul de munca semnat de parti.

Operati o corectie (folosind chiar optiunea "Corectie" la rubrica pentru contracte) asupra elementului introdus gresit si retransmiteti registrul cu datele corecte, insotit de o adresa scrisa catre ITM in care sa le explicati in ce a constat eroarea. Adresa are rolul de a evita mentinerea in baza lor de date a doua registre pentru acelasi salarit dar cu date diferite despre acelasi element, una din ele eronata.

Nu incetati niciun contract si nu il inregistrati din nou, pentru ca nu asa se procedeaza. Este gresita abordarea, mergeti pe varianta corectiei. Nu aveti nevoie sa va complicati atat de mult. HG 500/2011 va ajuta destul de mult in directia utilizarii corecte a programului.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024