ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Revenire din concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Avem o salariata care a stat in concediu de crestere copil 3 ani (copilul avind un handicap minor).In 15.03.2014 se gata perioada de 3 ani,firma poate sa ii ofere un post la agentia din Timisoara.Daca salariata refuza am obligatia sa o reangajez la fostul loc de munca?Sau pot sa-i dau acte pentru somaj?Va multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii
Ana Sarac
 User  Ana Sarac
a intrebat la 10 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Caluian
 User Cristina Caluian
a raspuns la intrebare la 11 Feb. 2014
As adauga faptul ca obligatia angajatorului este de a reprimi salariata reintoarsa din CIC pe acelasi post, cu aceleasi conditii de muna si cu acelasi salariu avut inainte de plecarea in concediu. Nu puteti decide sa o reincadrati la alt punct de lucru in incercarea de a o determina sa plece singura pentru ca nu ii convine distanta spre exemplu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Feb. 2014
Aveti obligatia sa o mentineti pe post timp de 6 luni de la revenirea ei din CIC dupa cei trei ani. Singurele situatii in care puteti dipsune concedierea ei mai devrme de acest termen le constituie falimentul, reoreganizarea judiciara sau daca salariata a beneficiat deja de aceasta masura de protectie anterior datei nasterii.

Salariatul nu poate fi concediat pe motivul ca refuza relocarea peranenta la un alt punct de lucru sau in alt oras. Nu este legal acest temei. Insa in cazul unul faliment sau a reorganizarii judiciare, daca se ajunge la desfiintarea postului ei, atunci i se poate propune un alt post vacant, iar refuzul ei ar determina continuare procedurii de concediere prin desfiintarea postului. Dar nicidecum o concediere pe motivul refuzului de relocare permanenta. Puteti cel mult dispune o delegare temporara, dar pentru maxim 60 de zile, insa prelungirea ei se face numai cu acordul salariatei in discutie. Aveti grija la cum abordati situatia sa nu incalcati prevederile legale.

Locul muncii din contractul salariatului se modifica permanent numai cu acordul salariatului, prin act aditional.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu Viviana Serni G Stancu Radu Anton Gratiela Petrescu Marius Ion