ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se poate sa fii in acelasi timp si administrator pe o societate si angajat?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Lucrez la o firma mica care are 2 asociati si unul dintre ei are rolul de administrator. Este cumva ilegal ca cel care este administrator sa aiba incheiat si CIM cu functia de Director general societate generala? Si daca da, imi puteti da va rog vreo lege/articol care face referire la acest lucru?

Va multumesc!

Adaugata in: Legislatia muncii
Roxana Stanciu
 User  Roxana Stanciu
a intrebat la 18 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Roxana Stanciu
 User Roxana Stanciu
a raspuns la intrebare la 20 Feb. 2015
Multumesc frumos pentru raspuns. Da este vorba intr-adevar de o SRL si administratorul nu are contract de administrator (desi este numit pe o perioada nelimitata de timp pt acest rol) si nu i se retin taxe, nefiind platit pentru aceasta functie....insa i se retin si se vireaza contributiile pentru functia de Director general. Acum am inteles ca in cazul nostru nu e nici o problema daca cumuleaza cele 2 functii.

O zi frumoasa!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Matei Radu
 User Matei Radu
a raspuns userului adriana iancu la 20 Feb. 2015
Cele precizate de catre dna expert Adriana Iancu nu sunt tocmai exacte.
Dna Iancu a uitat sa va spuna ca prevederile art. 137 indice 1 fac parte din Titlul III Capitolul IV al Legii nr. 31/1990, capitolul care se refera doar la societatile comerciale pe actiuni.
In cazul in care firma este un SRL, calitatea de administrator se poate cumula cu aceea de salariat neexistand nici un impediment legal in acest sens.

Dna Iancu,
Daca tot dati sfaturi, dati-le in mod corect si complet. Altfel, induceti in eroare persoanele care intra pe site fiind de buna credinta si dorind sa respecte legea !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Feb. 2015
In Legea 31/1990 actualizata regasiti urmatoarele prevederi:

Art. 137^1. - (1) Administratorii sunt desemnaţi de către adunarea generală ordinară a acţionarilor, cu excepţia primilor administratori, care sunt numiţi prin actul constitutiv.
(2) Candidaţii pentru posturile de administrator sunt nominalizaţi de către membrii actuali ai consiliului de administraţie sau de către acţionari.
(3) Pe durata ?ndeplinirii mandatului, administratorii nu pot ?ncheia cu societatea un contract de muncă. ?n cazul ?n care administratorii au fost desemnaţi dintre salariaţii societăţii, contractul individual de muncă este suspendat pe perioada mandatului.
(4) Administratorii pot fi revocaţi oric?nd de către adunarea generală ordinară a acţionarilor. ?n cazul ?n care revocarea survine fără justă cauză, administratorul este ?ndreptăţit la plata unor daune-interese.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024