ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Accident de munca inafara programului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am urmatoarea intrebare: un salariat absenteaza nemotivat de la serviciu, fiind si pontat ca atare. Totusi apare la locul de munca fara a anunta insa pe nimeni, si are loc un accident de munca, de care stie doar el. Ulterior la cateva zile adreseaza o cerere de demisie. Am acceptat-o ca atare si emitem decizia de incetare in baza art 81(7) Codul Muncii.
Salariatul contesta Decizia noastra - in termenul de 30 de zile, afirmand ca a fost obligat sa isi dea demisia, si mai mult reclama in fata instantei accidentul de munca nedeclarat de noi la ITM. Din pacate noi nu aveam cum sa declaram asa ceva la ITM pentru ca abia acum am luat cunostinta despre acest accident.
Ce se poate face in aceasta sitruatie? Poate fi considerata societatea de vina pentru nedeclararea la itm a accidentului fostului salariat, in ideea in care acesta era pontat oricum nemotivat, si noi nu stiam ca se afla la serviciu?
Multumesc!

Mariana Popa
 User  Mariana Popa
a intrebat la 07 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Popa
 User Mariana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Feb. 2014
Buna ziua din nou. Revin cu noutati in ceea ce priveste intrebarea mea: asadar, angajatul era in timpul programului de munca, cand a avut respectivul accident. A fost dus la spital de catre seful de tura, dar nu au declarat niciun unul ca a fost accident de munca, si au lasat in regim de urgenta. Mai mult, nici unul nu au instiintat societatea despre acest fapt. Iar in conditiile in care acest accident s-a petrecut anul trecut, noi am luat la cunostinta de el abia acum cand fostul angajat a actionat in judecata societatea. Asa cum spuneam, contesta decizia de incetare - spunand ca a fost obligat sa demisioneze.
De asemenea revin la mesajul precedent, si expun si faptul ca atunci cand a avut loc accidentul, nu era in perioada in care absenta de la serviciu, deci era pontat motivat - prezent.

Astfel, mai departe cum ar trebui actionat avand in vedere ca abia acum am aflat de poveste? Incepem o cercetare si fata de colegul care l-a dus la spital?
Exista posibilitatea sa ajungem si in penal cu acest dosar?
Daca a fost anuntat si responsabilul PSI despre accident de la colegul respectiv, dar - angajatul primind deja concediile medicale aferente unei urgente, nu s-a mai complicat, ce se intampla?
Va multumesc frumos.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Popa
 User Mariana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Feb. 2014
Va multumesc foarte mult.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Feb. 2014
Din punctul meu de vedere nu, atat timp cat accidentul nu a fost anuntat de salariat si este intr-adevar un accident de munca nu ar trebui sa fie in culpa societatea dvs.

Problema s-ar putea sa apara la acea pontare ca nemotivat in zilele in care el a aparut la serviciu, mai ales daca exista dovezi care sa incline balanta in favoarea lui.

Demisia insa nu poate fi contestata in instanta, iar renuntarea la preaviz in cazul demisiei este un drept al angajatorului, din acest punct de vedere nu cred ca va putea avea castig de cauza in fata instantei.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024