ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acordare concediu risc maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt o salariata gravida care a instiintat in scris angajatorul cu privire la acest lucru, am fost trimisa la medicina muncii unde mi s-a recomandat concediu de risc maternal.
Angajatorul a refuzat sa ia la cunostinta acest lucru, dar, in urma informarii in scris a avocatului meu intr-un final, dupa 1 luna au acceptat. Mi s-a dat o informare unde se cere semnarea cele 3 parti (eu, angajator si medic medicina muncii) iar apoi inceperea concediului de risc maternal incepand cu 1 octombrie 2012. Totul nu s-a terminat aici, in orasul unde locuiesc momentan nu mai au contract cu un medic de medicina muncii (lucru evident stiut de ei). Pentru asta mi-au raspuns ca in cazul asta nu stiu si nu au cu ce sa ma mai ajute! De 3 zile incerc sa rezolv ceva, iar singura solutie pentru aceasta parafa si semnatura a medicului este sa ajung la Bucuresti la sediul central al centrului medical cu care angajatorul are contract.
Oare aceste drumuri si acest stres ma protejeaza pe mine ca salariata gravida?
As dori sa fac o plangere sau o sesizare la ITM, se poate?
PS: Sunt disperata si foarte revoltata de felul in care am fost tratata.

Gabriela Boian
 User  Gabriela Boian
a intrebat la 03 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Oct. 2012
Sesizarea la ITM trebuie facuta, dupa parerea mea, pentru ca data fiind atitudinea angajatorului, sunt sanse destul de mari ca el sa nu fi aununtat nici macar aceasta insitutie, chiar daca legea il obliga sa faca acest lucru in 10 zile de la comunicarea in scris a starii dvs de graviditate. Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea in munca a salariatilor sai, ceea ce inseamna ca ar trebui sa contracteze un medic de medicina muncii. La recomandarea medicului de medicina muncii se va acorda de catre medicul de familie concediul de risc maternal. Mergeti mai departe cu sesizarea catre ITM.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024