ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Comitet SSM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O intreprindere care are peste 50 de angajati e obligata sa aiba comitet de SSM sau poate sa apeleze la un serviciu extern, iar in interior sa nu fie niciun angajat desemnat in domeniu?

Sorina Caragiani
 User  Sorina Caragiani
a intrebat la 01 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2013
HG 1425/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securităţii şi sănătăţii ?n muncă nr. 319/2006:

SECŢIUNEA 1
Organizarea comitetului de securitate şi sănătate ?n muncă
Art. 57

(1) Comitetul de securitate şi sănătate ?n muncă se constituie ?n unităţile care au un număr de cel puţin 50 de lucrători, inclusiv cu capital străin, care desfăşoară activităţi pe teritoriul Rom?niei.

(2) Inspectorul de muncă poate impune constituirea comitetului de securitate şi sănătate ?n muncă ?n unităţile cu un număr mai mic de 50 de lucrători ?n funcţie de natura activităţii şi de riscurile identificate.

(3) ?n cazul ?n care activitatea se desfăşoară ?n unităţi dispersate teritorial, se pot ?nfiinţa mai multe comitete de securitate şi sănătate ?n muncă; numărul acestora se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern ori regulamentul de organizare şi funcţionare.

(4) Comitetul de securitate şi sănătate ?n muncă se constituie şi ?n cazul activităţilor care se desfăşoară temporar, respectiv cu o durată mai mare de 3 luni.

(5) ?n unităţile care au mai puţin de 50 de lucrători, unde nu s-a constituit comitet de securitate şi sănătate ?n muncă, atribuţiile acestuia revin reprezentanţilor lucrătorilor cu răspunderi specifice ?n domeniul securităţii şi sănătăţii lucrătorilor.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024