ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul medical iti poate afecta evaloarea la locul de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.Sunt balerina angajata de 22 de ani,in urma cu 2 ani problemele de sanatate legate de coloana vertebrala s-au agravat.In momentul de fata am 4 hernii de disc si alte modificari de coloana aparute dupa anii de munca.Am 40 de ani si la ultima evaloare profesionala facuta de seful direc mi-a fost transmis ca mi-a scazut nota de evaloare in urma concediilor medicale pe care le-am avut pentru recuperare si tratament.Ce as putea sa fac?Este normal sa fiu evaloata in fuctie de zilele de concediu si dupa criterii profesionale?Am declarat la medicina muncii cu care are institutia contract si ei au trimis o adeverinta in care supun"apt de munca ,fara solocitarea coloanei vertebrale".Cei de la casa de pensii mi-au spus ca la balerini nu exista pensionare anticipata ,pentru ca beneficiem de reducerea de 15 ani din varsta de pensionare.Cum as putea rezolva aceasta situatie?Mentionez ca particip la mai mult de 50%din repertoriul institutie .Va multumesc!

Francisca Hoca Virag
 User  Francisca Hoca Virag
a intrebat la 19 Apr. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Apr. 2016
In baza avizului eliberat de medicul expert de medicina muncii, angajatorul poate dispune concedierea dumneavoastra in baza art 61 din Codul muncii.
Art. 61. (cazurile concedierii pentru motive subiective)
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat
Exista posibilitatea sa solcitati pensie de invaliditate.
Incadrarea in unul din gradele de invaliditate se face in urma unei expertize medicale efectuate de medicul specializat in expertiza medicala a capacitatii de munca ca urmare a cererii si documentelor depuse de solicitant . Cererea pentru expertiza medicala si actele doveditoare se depun de solicitant la Cabinetul de Expertiza Medicala a Capacitatii de Munca din cadrul Casei Teritoriale de Pensii in functie de domiciliul.
La incadrarea in grad de invaliditate se are in vedere pierderea capacitatii de munca nu diagnosticul ca atare.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024