ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Conditiile de mentinere in functie de sef ssm-psi, salarizare, spor de week-end


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Doresc sa stiu urmatorul lucru:
- cineva care este numit cu dispozitie de angajator ca sef de serviciu ssm-psi, chiar daca nu are studii tehnice, insa are atuurile urmatoare,
profeseaza de 10 ani, are cursuri postuniversitare organizate de universitatea Petrosani (singura atestata in Romania cu specialisti in domeniul ssm), de evaluator la risc de 240 ore, postuniversitar de ssm de 240 ore, master de 3 semestre de securitate, etc., cu licenta in specializarile drept si respectiv psihologie, ar mai avea motive sa se teama de itm (de anumiti inspectori tendentiosi) ca nu va valida persoana respectiva? In sensul sa fie lasata pe post de sef ssm-spi?
- o intrebare suplimentara: exista in codul muncii un spor care se numeste spor de week-end?
- in ce conditii se aplica acest spor si de catre cine ar trebui sa fie avizat in conditiile in care nu se afla stipulat in vreun act normativ?
Va multumesc.

Mihaela Ionita
 User  Mihaela Ionita
a intrebat la 13 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 13 Nov. 2012
ART. 50 din hg 1425 din 2006
(1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore;
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamânt postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.
(2) indeplinirea cerintelor prevazute la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor prevazute la alin. (1) lit. b) si c).
(3) Cerinta minima prevazuta la alin. (1) lit. b) si c) este considerata indeplinita si in situatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 13 Nov. 2012
Atata timp cat ati fost admisa la toate aceste cursuri pe linie de sanatate si securitate in munca nu este motiv de ingrijorare pentru ocupatia pe care o aveti.
Modificarile aduse la CIM se fac cu act aditional . Nu este notiunea de dispozitie de numire chiar daca persoana respectiva ocupa o functie de conducere.
Sporul de wee-kend se acorda in conditiile art de mai jos
Art. 137 din codul muncii republicat
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Acest spor nu trebuie avizat de cineva anume

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024