ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Cum se încadrează o afecţiune ca fiind boală profesională?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,ma numesc Florin si de aprox. 9 ani de zile lucrez intr-un mediu cu temperaturi scazute (intre -18 grade C si + 8 grade C).De 4 ani de zile au inceput sa ma doara foarte tare mainile , in special umerii.In urma unor investigatii medicale am fost diagnosticat cu Sindromul impingement la ambii umeri.Dupa nenumarate tratatamente medicamentoase si serii intregi de sedinte de fizioterapie fara nici un rezultat favorabil am inceput sa fac infiltratii cu diprofos ptr aprox. 2 ani.Durerea imi era calmata dar cauza a ramas.In luna iunie 2013 am fost operat de urgenta la umarul drept deoarece ramases blocat.Ca apoi in luna noiembrie sa fiu operat si la umarul stang.Mentionez ca tot acest interval eu am lucrat in conditiile mentionate mai sus.Munca nu presupunea efort fizic prin care eu sa ridic ceva ci doar munca de verificare ,de control,de birou.Incepand cu luna ianuarie m-am reintors la munca si in urma recomandarilor de la medic am cerut sa-mi fie schimbat locul de munca .Dupa 4 luni de zile in care nu m-i s-a oferit nimic de munca desi tapetam biroul sefilor ,mi s-a oferit un post in locul unui coleg care urma sa-si de-a demisia .Urma ca in decursul unei singure luni de zile sa invat ceea ce colegul invatatase intr-un an . Insa apoi am aflat ca de fapt colegul nu-si dadea demisia ci venea in locul meu.Ceea ce mi-a atras un semnal de alarma .Una ca am fost mintit ca-si da demisia si doi ca-si schimba postul pe care-l avea cu unul care presupunea conditii mai grele.Acest lucru m-a facut sa intru la banuieli ca mi se pregateste ceva si am refuzat oferta.Am ales sa ma reintorc la vechiul loc de munca pana se gaseste alceva,moment in care am fost informat ca voi face si munca care mi-ar afecta si mai mult sanatatea .Adica sa intru in temperaturii foarte scazute(-18 grade C) . In momentul de fata sunt in concediu medical si fac iar sedinte de fizioterapie. Intrebarea mea este daca boala poate fii incadrata ca boala profesionala si ce pot face in continuare . Multumesc.

S Florin
 User  S Florin
a intrebat la 12 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dragomir Dascalu
 User Dragomir Dascalu
a raspuns la intrebare la 03 Iun. 2014
Orice medic, indiferent de specialitate, care are o suspiciune de boala profesionala (medicii care v-au vazut pana acum, medicul de familie sau medicul de medicina muncii) este obligat sa sesizeze acest lucru, prin completarea formularului BP1(vezi Normele metodologice de aplicare a Legii 319/2006, aprobate prin HG 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare). Medicul care suspectează o boală profesională completează fişa de semnalare BP1, şi trimite bolnavul cu această fişă la unitatea sanitară de medicina muncii, respectiv clinica de boli profesionale sau cabinetul de medicina muncii din structura spitalelor, ?n vederea precizării diagnosticului de boală profesională ori de intoxicaţie acută profesională. După primirea fişei de semnalare BP1, medicul specialist de medicina muncii din cadrul direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti cercetează ?n termen de 7 zile, av?nd ?n vedere ruta profesională, cauzele ?mbolnăvirii profesionale. Mai departe se urmeaza pasii prevazuti in actul normativ mai sus mentionat.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca