ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

De care ITM apartin ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Daca sediul societatii este pe Petrosani, dar are si punct de lucru deschis in Deva, de care dintre ITM-uri apartinem, unde va trebuii sa anunt firma de protectie a muncii cu care vom colabora si de unde imi va venii control daca va fi cazul de la Deva ?

Margareta P
 User  Margareta P
a intrebat la 15 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2013
Sediul societatii apartine de ITM din Petrosani, iar punctul de lucru din Deva va raporta catre ITM local, cat timp are drepul delegat de angajator de a face incadrari munca si a intocmi Revisal. Altfel raportarea prin Revisal se fac face de la sediul central.

Firma de protectie a muncii nu are importanta de unde este, nu este o conditie impusa sa fie din acelasi oras.

Controloul se face de la ITM local, pentru punctul de lucru infiintat cat timp acesta face raportari mai ales, si se ocupa de controlul muncii pe teritoriu. La fel ca si pentru sediul firmei in discutie.

Art. 2 - HG 500/2011
(2) Fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
(3) Angajatorii care au infiintat sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, carora le-au delegat competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca, pot delega acestora si competenta infiintarii registrului.

Ordinul 1918/2011:

2. Unitatile fara personalitate juridica ale angajatorilor - sucursale, agentii, reprezentante, PUNCTE DE LUCRU, sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, precum si misiunile diplomatice, oficiile consulare ale altor state in Romania, respectiv, dupa caz, insitutele culturare si reprezentantele comerciale si economice ale altor state din Romania - au obligatia de a infiinta, completa si transmite registrul general de evidenta a salariatilor, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) au primit delegare de competenta pentru incadrarea personalului prin incheierea contractelor individuale de munca;
b) au primit delegare de competenta pentru infiintarea si completare registrului general de evidenta a salariatilor.

3. Unitatile fara personalitate juridica care indeplinesc conditiile mentioante la pct. 2 pot incheia contracte de prestari servicii in vederea completarii si transmiterii registrului, daca au primit delegare in acest sens.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024