ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drepturi legale oferite salariatilor declarati cu boli profesionale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt declarata cu 2 boli profesionale din anul 2014,cu un grad de pierderea capacitatii de munca de 31%.Care sunt drepturile mele in acest caz?
Mentionez ca sunt inca in campul muncii si angajatorul nu poate sa-mi ofere alte conditii de munca decat cele care au fost si pana acum,adica cele care mi-au cauzat bolile profesionale.
De asemea precizez ca am 51 de ani si mai am 2 ani si 4 luni pana la varsta de pensionare.

Liliana Pestritu
 User  Liliana Pestritu
a intrebat la 30 Sep. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 01 Oct. 2015
Se poate beneficia de achitarea contravaloarii biletelor pentru tratament balnear prescris de medicul asiguratorului pentru cei care se afla in incapacitate temporara de munca, ca urmare in exclusivitate a unui accident de munca sau a unei boli profesionale.
Deasemenea se acorda de catre asigurator la solicitarea asiguratului care nu si-a pierdut complet capacitatea de munca dar nu mai poate desfasura activitatea pentru care s-a calificat, ca urmare a unui accident de munca sau a unei boli profesionale, contravaloarea prestatiilor si serviciile pentru reabilitare si reconversie profesionala. Astfel se suporta costul cursurilor de calificare sau de reconversie si plata unei indemnizatii pe durata cursurilor de calificare si de reconversie. ce reprezinta 70% din salariul de baza brut al persoanei asigurate, avut la data survenirii accidentului de munca sau a bolii profesionale.
Asiguratul care, in urma accidentelor de munca sau a unei boli profesionale, ramane cu leziuni permanente care produc deficiente si reduc capacitatea de munca intre 20-50%. are dreptul la o compensatie pentru atingerea integritatii. Compensatia pentru atingerea integritatii reprezinta o suma fixa in bani si se acorda integral, o singura data, fara a afecta celelalte drepturi sau indemnizatii.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024