ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

fisa de instruire ssm- completare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In momentul de fata urmez un curs de SSM de 80 de ore si am unele nelamuriri cu privire la completarea fisei de instruire ssm, iar profesorul care preda cursul nu reuseste sa ne faca sa intelegem cu trebuie sa procedam corect si legal. Pentru aceasta voi veni cu 2 exemple clare:
A)
EXEMPLUL I:

contract de munca din 27.02, data inceperii activitatii 01.03;durata timpului de lucru 2 ore/zi
Instruirea introductiv generala a fost efectuata la data de : perioada 01-04.03.2015(4 zile x 2ore/zi)- tb. sa se tina cont si de zilele nelucratoare
instruirea la locul de munca a fost efectuata la data de :5,6,9,10.03.2015
admis la lucru la data de 10.03.2015

EXEMPLUL II

CIM inregistrat in 04.07 cu inceperea activitatii in 07.07; durata timpului de lucru 8 ore/zi
Profesorul care sustine cursul ne-a invatat urmatoarele:
Instruirea introductiv generala se efectueaza la data de 07.07, dupa care se da testul; in data de 08.07 se face instruirea la locul de munca dupa care se da test, iar in data de 08.07 sau 09.07 este declarat admis la lucru, netinand cont si de instruirea in domeniul situatiilor de urgenta(SU).
Intrebarea mea este urmatoarea:
Corect nu este sa se faca Instruirea introductiv generala dpdv al SSM pe 07, dpdv al al SU pe 08; instruirea la locul de munca dpdv al SSM pe 9 si dpdv al SU pe 10, iar pe data de 11.07 sa fie declarat admis la lucru si dpdv al SSM si dpdv al SU., adica sa fie admis la lucru abia in ziua a 5-a??? adica instruirea pe linie de ssm are o stransa legatura cu instruirea pe situatii de urgenta(adica angajatul este admis la lucru dupa ce a fost instruit atat dpdv al ssm , cat si dpdv al SU)

Va rog sa ma lamuriti cu privire la acest aspect, pentru ca in legislatie nu face nici o mentiune de acest gen si fiecare interpreteaza in felul sau.
B) la rubrica " traseul si durata de deplasare la/de la serviciu" pt. soferii care lucreaza pe autobuz/microbuz si fac si traseu regulat , dar si curse speciale(transporta salariati la sv . in baza unui contract), sau in cazul unor salariati care lucreaza pe autogunoiera sau autovidanja(si merg la clienti persoane fizice si/sau juridice) ce trebuie trecut?


Multumesc pentru sprijinul acordat

Elena Jilaveanu
 User  Elena Jilaveanu
a intrebat la 28 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024