ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


hartuire morala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Un salariat este hartuit moral la locul de munca. Cum se poate solutiona o astfel de situatie? Totodata precizez ca salariatul hartuit este un bun profesionist, dar nu stiu cum pot ajuta salariatul avand in vedere ca "hartuitorul si adeptii" se bucura si de sustinerea sefului direct.
Multumesc anticipat.

Dorel Dodi
 User  Dorel Dodi
a intrebat la 31 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Oct. 2013
Daca salariatul are dovezi care sa ii sustina acuzatia de hartuire adusa sefului, poate actiona angajatorul in instanta, poate chiar sesiza Centrul pentru Combatere a Discriminarii sau chiar ITM. In apararea sa are legea 202/2002 privind egalitatea de sanse intre barbati si femei la locul de munca, dar si cateve prevederi din Codul muncii referitoare la discriminare.

Art. 5
(1) In cadrul relatiilor de munca functioneaza principiul egalitatii de tratament fata de toti salariatii si angajatorii.
(2) Orice discriminare directa sau indirecta fata de un salariat, bazata pe criterii de sex, orientare sexuala, caracteristici genetice, varsta, apartenenta nationala, rasa, culoare, etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta ori activitate sindicala, este interzisa.
(3) Constituie discriminare directa actele si faptele de excludere, deosebire, restrictie sau preferinta, intemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevazute la alin. (2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrangerea ori inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii drepturilor prevazute in legislatia muncii.
(4) Constituie discriminare indirecta actele si faptele intemeiate in mod aparent pe alte criterii decat cele prevazute la alin. (2), dar care produc efectele unei discriminari directe.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca