ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incalcarea drepturilor


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Dupa terminarea CM am depus cerere pt CO( 2011 -10zile ramase si 2012 alte 10zile).
Intrebare: patronul are dreptul sa nu mi aprobe aceste zile de CO? Daca da, conform carei legi?

Cum pot forta mana medicului de medicina muncii si a patronului sa rezolve in timp cat mai scurt cu putinta raportul de evaluare al salariatei gravide cu eminenta de avort?


Anca A.m.
 User  Anca A.m.
a intrebat la 01 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Daniel Irava la 08 Aug. 2012
Programarile depuse la inceputul anului pot fi modificate, acest lucru este permis, pentru ca pot interveni diversi factori care sa nu mai permita acordarea concediului pentru perioada stabilita initial. Se practica.


Eminenta de avort este incadrata ca boala obisnuita, ca atare medicul de medicina muncii si angajatorul, daca in raportul intocmit nu vor constata conditii de risc in activitatea desfasurata, nu vor recomanda concediu risc maternal. Caz in care medicul de familie va acorda salariatei un concediu medical obisnuit.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Daniel Irava
 User Daniel Irava (Serviciu Extern SSM / PSI abilitat, PROTECT GAL)
a raspuns la intrebare la 04 Aug. 2012
1. Concediile de odihna se acorda in baza unei programari, aprobata de angajator, care se face de obicei la inceputul anului si nu de azi pe maine asa cum vrea fiecare.
Decat sa incercati sa-i fortati mana, mai bine explicati cat de mult va este necesar acest concediu. Probabil ca fiind o perioada in care toata lumea doreste sa-si ia concediul deja programat, a determinat refuzul angajatorului.
2. Evaluarea de risc pentru grupurile de persoane sensibile (include si gravidele) o face evaluatorul de risc din cadrul compartimentului "Protectia Muncii" (daca nu cumva este deja intocmita). Acolo se regasesc si masurile propuse pentru evitarea sau diminuarea riscului de accidente.
In concluzie, rezolvarea problemelor dvs. este pe plan intern discutand cu persoanele responsabile.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Aug. 2012
Nu puteti forta mana nimanui in privinta raportului, pentru ca legea nu prevede niciun fel de termen pentru intocmirea acestui raport. Cel mult puteti incerca o sesizare catre ITM daca aveti convingerea ca angajatorul nu va respecta drepturile, insa un control nu va avea loc imediat, fiind inregistrate foarte multe sesizari iar termenul de rezolvare a sesizarilor catre instituiile statului fiind de 30 - 45 de zile in general.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Aug. 2012
El poate sa nu aprobe perioada respectiva de concediu, caz in care se va negocia o noua perioada de acordare a concediului. Daca a fost facuta deja programarea concediului la finalul anului trecut, asa cum prevede legea, atunci din nou, el poate respinge cererea pentru preioada respectiva. Daca absenta dvs din unitate in perioada respectiva ar periclita activitatea atunci este posibil ca acest concediu, perioada solicitata ma exact, sa fie refuzat si discutata o noua perioada.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024