ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Inspector SSM in cazul absolvirii liceului filiera umana


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Lucrez intr-o intreprindere ca Referent de specialiatte special pe probleme de protectia muncii, am studii superioare ( nu tehnice) si curs SSM de 80 h. Intrebarea mea este: pot obtine functia de Inspector SSM sau specialist SSM, desi nu am liceu in filiera reala sau tehnica? Am liceu in filiera umana, facultate si curs de 80 H SSM iar ei imi spun ca nu pot avea posturile astea. Legea este interpretabila, ajutati-ma sa ma lamuresc daca ma mai sbat sau nu:)

Mihaela Costea
 User  Mihaela Costea
a intrebat la 09 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Oct. 2013
Personal as spune ca este destul de clara.

ART. 50 - Legea 319/2006 actualizata:
(1) Cerinţele minime de pregătire ?n domeniul securităţii şi sănătăţii ?n muncă corespunzătoare nivelului superior, care trebuie ?ndeplinite ?n mod cumulativ, sunt următoarele:
a) absolvirea, ?n domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţă, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată;
b) curs ?n domeniul securităţii şi sănătăţii ?n muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut ?n anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de ?nvăţăm?nt postuniversitar ?n domeniul securităţii şi sănătăţii ?n muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore.
(2) ?ndeplinirea cerinţelor prevăzute la alin. (1) se atestă prin diploma de studii şi certificatele de absolvire a cursurilor prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).
(3) Cerinţa minimă prevăzută la alin. (1) lit. b) şi c) este considerată ?ndeplinită şi ?n situaţia ?n care persoana a obţinut o diplomă de master sau doctorat ?n domeniul securităţii şi sănătăţii ?n muncă.

Daca nu aveti cele 180 de ore postuniversitare, acolo s-ar putea sa fie de fapt problema.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024