ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

instruire ssm


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un PFA , Detin un certificat de absolvire curs 80 ore Cadru tehnic PSI din 2007 , Pe langa instruirele PSI pot efectua cu contract PRESTARI SERVICII si instruirile SSM la agenti economici PRIVATI cu salariatii sub 9 , pe verso certificatului de absolvire se mentioneaza Competente profesionale dobandite printre care si " Aplicarea Normelor de Protectia Muncii si PSI ??


Dumitru Ionescu
 User  Dumitru Ionescu
a intrebat la 12 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniel Irava
 User Daniel Irava (Serviciu Extern SSM / PSI abilitat, PROTECT GAL)
a raspuns la intrebare la 12 Iul. 2012
Nu! Calificarea de "Cadru tehnic PSI" se refera strict la activitati in domeniul PSI.
Pentru a putea presta servicii in domeniul SSM, trebuie sa va abilitati ca "Serviciu Extern" in conditiile HG1425 actualizata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Apr. 2012
SSM se refera la sanatatea si securitatea in munca, iar PSI este protectia muncii prin prevenierea si stingerea incendiilor. Ca sa puteti desfasura activitate ca SSM trebuie sa urmati cursul confrom legislatiei sanatatii si si securitatii in munca 319/2006. Dumneavoastra ati urmat cursul PSI conform dispozitiiilor legislatiei privind protectia si prevenirea impotriva incendiilor.

Exstras din HG 1425 din 11 octombrie 2006 actualizata pentru aprobarea Normeloe metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitati si sanatatii in munca nr. 319/2006:

SEC??IUNEA a 8-a
Cerin??ele minime de preg??tire ??n domeniul securit????ii ??i s??n??t????ii ??n munc??

ART. 47
Nivelurile de preg??tire ??n domeniul securit????ii ??i s??n??t????ii ??n munc??, necesare pentru dob??ndirea capacit????ilor ??i aptitudinilor corespunz??toare efectu??rii activit????ilor de prevenire ??i protec??ie, sunt urm??toarele:
b nivel mediu;
c nivel superior.

ART. 49
1 Cerin??ele minime de preg??tire ??n domeniul securit????ii ??i s??n??t????ii ??n munc?? corespunz??toare nivelului mediu sunt:
a studii ??n ??nv??????m??ntul liceal filiera teoretic?? ??n profil real sau filiera tehnologic?? ??n profil tehnic;
b curs ??n domeniul securit????ii ??i s??n??t????ii ??n munc??, cu con??inut minim conform celui prev??zut ??n anexa nr. 6 lit. B, cu o durat?? de cel pu??in 80 de ore.
2 Nivelul mediu prev??zut la alin. 1 se atest?? prin diploma de studii ??i certificatul de absolvire a cursului prev??zut la alin. 1 lit. b.

ART. 50
1 Cerin??ele minime de preg??tire ??n domeniul securit????ii ??i s??n??t????ii ??n munc?? corespunz??toare nivelului superior, care trebuie ??ndeplinite ??n mod cumulativ, sunt urm??toarele:
a absolvirea, ??n domeniile fundamentale: ??tiin??e inginere??ti, ??tiin??e agricole ??i silvice, cu diplom?? de licen???? sau echivalent??, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licen????, ori a studiilor universitare de lung?? durat?? sau absolvirea cu diplom?? de absolvire a studiilor universitare de scurt?? durat??;
b curs ??n domeniul securit????ii ??i s??n??t????ii ??n munc??, cu con??inut minim conform celui prev??zut ??n anexa nr. 6 lit. B, cu o durat?? de cel pu??in 80 de ore;
c absolvirea cu diplom?? sau certificat de absolvire, dup?? caz, a unui program de ??nv??????m??nt postuniversitar ??n domeniul securit????ii ??i s??n??t????ii ??n munc??, cu o durat?? de cel pu??in 180 de ore.
2 ??ndeplinirea cerin??elor prev??zute la alin. 1 se atest?? prin diploma de studii ??i certificatele de absolvire a cursurilor prev??zute la alin. 1 lit. b ??i c.
3 Cerin??a minim?? prev??zut?? la alin. 1 lit. b ??i c este considerat?? ??ndeplinit?? ??i ??n situa??ia ??n care persoana a ob??inut o diplom?? de master sau doctorat ??n domeniul securit????ii ??i s??n??t????ii ??n munc??.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024