ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


poate angajatul sa solicite un control de medicina muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Poate un angajat sa solicite de la un cabinet de medicina muncii o evaluare psihologica care sa ateste suprasolicitare neuropsihologica? Sau ce demers trebuie sa faca un angajat atunci cand se simte suprasolicitat psihic, cand se simte stresat din cauza complexitatii activitatii (analist ajutor) la care simte ca nu face fata? Unde trebuie acesta sa caute ajutor pentru putea obtine o recomandare pentru schimbarea functiei, sau pentru a putea obtine un act care sa ateste ca nu face fata activitatii si solicitarii psihice.

Si, la schimbarea functiei se impune un nou control de medicina muncii?

Multumesc,


David Ana
 User  David Ana
a intrebat la 08 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2014
Se poate solicita un control SSM din cadrul Inspectiei Muncii sau se poate face o verificare psihologica. Medicul de medicina muncii nu este in masura sa faca o evaluare la nivel psihologic si sa stabileasca astfel de parametri. Este necesara interventia unui psiholog specializat in psihologia muncii. Se poate obtine un certificat din care sa reiasa faptul ca angajatul nu poate derula anumite activitati si de la un medic pe care angajatul il contacteaza din propria initiativa.

Un raspuns al unui cabinet de medicina muncii poate fi respins de angajator, atat timp cat nu este efectuat de cel cu care el are un contract incheiat si care desfasoara aceste controale pentru organizatia lui.

O noua angajare presupune un nou control medical, da. Codul muncii prevede aceasta etapa si in cazul modificarii functiei prin act aditional, atat timp cat se modifica si conditiile de lucru, cerintele, locatia, programul (din zi orar de zi in orar de noapte sau in ture etc.) odata cu functia de incadrare.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca