ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

sanatate si securitate in munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Lucrez prin rotatie pe un aparat de tratament cu ajutorul radiatiilor electromagnetice (frecventa in jur de 1MHz). Acest aparat ideal ar trebuie sa emita radiatii numai in zona tratata, dar datorita principiului de functionare al aparatului si uzuri excesive, radiatiile se distribuie in mediul inconjurator din jurul capului de tratament si in contact direct prin mine (tratamentul se face prin manevrarea acestui cap puternic radiant). Pacientul este expus cateva minute pe zi timp de 10 zile, eu trebuie sa lucrez cate 8 ore in fiecare zi pe luna.
Pana acum 2 ani rotatia la acest aparat era obligatorie dupa minim 6 luni(se dadea 1 l lapte pentru consum), in prezent datorita reduceri drastica a numarului de angajati si in timpul perioadelor de concediu rotatia se face dupa 2 luni. Timpul de pauza (lucrul pe alte aparate care nu sunt radiant) este prea scurt pentru ca organismul sa se refaca (ma refer la oboseala exagerata), nu mai vorbesc de alte efecte negative pe care le au radiatiile electromagnetice asupra organismului pe termen lung.
Va rog sa imi spuneti cum se poate determina noua conducere sa respecte vechea perioada de lucru la acest aparat (nu am gasit in instructiuni de securitate a munci aceasta perioada de 6 luni), tinand cont si de avertizarile de concediere ce le emite aceasta doamna doctor (instalata la conducere pe linie politica)


Ionel Balan
 User  Ionel Balan
a intrebat la 12 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Aug. 2014
Puteti depune o plangere la ITM, la departamentul SSM si sa solicitati un control la sediul angajatorului, in urma caruia reprezentantii inspectoratului sa decida cum anume si daca este cazul ca angajatorul sa fie sanctionat si totodata in cat timp ar trebui sa modifice conditiile de lucru in asa fel incat sanatatea angajatului sa nu mai fie pusa in pericol.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

TOP RASPUNSURI 2024