ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

SSM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am studii superioare in domeniul tehnic si curs de specializare SSM 80 de ore, dar lucrez momentan ca inginer, angajat cu norma intreaga.

Stiu ca pentru a avea serviciu extern am nevoie de un curs postuniversitar (nu este o problema) dar si de o vechime de 5 ani in domeniu.

Cum as putea sa capat aceasta vechime, eu avand cartea de munca acolo unde lucrez acum? Vreau sa merg in paralel cu amandoua (inginerie plus obtinerea serviciului extern).

Stiu ca in H.G. nr. 955 din 2011 apare obligativitatea angajarii cu norma intreaga. Am cunostinte in domeniu, ma pot perfectiona ajutata de persoane care fac acest lucru de multi ani. Exista vreo posibilitate de colaborare cu diverse firme, cateva ore pe luna ca sa-mi mearga vechimea? Sau colaborare cu un serviciu extern? Sau alta modalitate? Ar merge si la locul actual de munca sa fiu lucrator desemnat si sa-mi mearga vechimea in ideea in care ocupatia principala este de inginer?

Multumesc! Mihaela Florescu

Mihaela Florescu
 User  Mihaela Florescu
a intrebat la 14 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dragomir Dascalu
 User Dragomir Dascalu
a raspuns userului Mihaela Florescu la 16 Mar. 2013
Va puteti angaja in cadrul unui SEPP si cu un contract de munca cu timp partial. In varianta cealalta, in adeverinta poate sa scrie ca ati avut responsabilitati pe linie se SSM (in calitate de sef de loc de munca, de exemplu) si nu neaparat in calitate de lucrator desemnat. Unele ITM-uri accepta si astfel de adeverinte. Daca puteti, interesati-va la ITM-ul local, nu aveti ce pierde. Daca nu merge, nu aveti de facut decat sa asteptati sa faceti vechimea de 5 ani daca vreti neaparat sa va faceti SEPP.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Florescu
 User Mihaela Florescu
a raspuns userului Dragomir Dascalu la 15 Mar. 2013
Multumesc mult pentru raspuns. Imi puteti preciza cu ce fel de contract ma pot angaja la un Serviciu extern? (in paralel cu actualul contract). Se poate si de colaborare, cu timp partial?
As rata abilitarea, cred, daca as face rost de o adeverinta din care sa rezulte ca am desfasurat activitati SSM timp de 5 ani in conditiile in care cursul SSM de 80 de ore l-am absolvit de putin timp. Ar fi o neconcordanta legata de timpi. Gresesc?
Multumesc!
Mihaela Florescu
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dragomir Dascalu
 User Dragomir Dascalu
a raspuns la intrebare la 15 Mar. 2013
Va puteti angaja cu contract de munca in cadrul unui Serviciu extern de prevenire si protectie, in paralel cu actualul contract. Dupa 5 ani, demarati procedura de abilitare (daca in prealabil ati absolvit cursul postuniversitar de evaluator de risc). O alta varianta ar fi sa faceti rost de o adeverinta de la o societate din care sa rezulte ca ati desfasurat timp de 5 ani activitati de SSM .

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu alexei delimart adriana iancu Ioana Popa Radu Anton Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024