ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Program


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Avem o salariata angajata cu CIM partial de 2 ore/zi, 10 ore/saptama program de luni pana vineri. Cu decembrie 2012 soc. are program si in weekend, sambata 7 ore si duminica 5 ore. S-a hotarat ca in weekend sa lucreze aceasta salariata. Este in regula sa lucreze 7 ore sambata si 5 ore duminica acordandu-se liber de luni pana vineri? Desigur i se acorda spor pt weekend. Trebuie declarat in REVISAL? Ce acte trebuie facute?

Adaugata in: Timp de munca
Catalina Marinescu
 User  Catalina Marinescu
a intrebat la 10 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Catalina Marinescu
 User Catalina Marinescu
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Ian. 2013
Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Ian. 2013
Este in regula sa lucreze in weekend si sa i se compenseze acest timp conform legii, cu spor si alte zile libere consecutive din saptamana drept repausul cuvenit. Nu este insa in regula sa lucreze ore suplimentare. Salariata dvs are contract cu timp partial de 10 ore pe saptamana, iar daca ar lucra in week-end 7 ore intr-o zi 5 in alta, ar avea 2 ore suplimentare pe saptamana, contrar legii. In contract ar trebui sa apara prevazuta interdictia de efectuarea muncii suplimentare. Daca nu apar elementele obligatorii mentionate de Codul muncii, se considera ca acel CIM a fost incheiat cu norma intreaga.

Art. 105 - Codul muncii republicat.
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
(2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.

In consecinta, salariata dvs poate lucra in weekend primind compensatia cuvenita, dar cu conditia ca programul ei saptamanal sa nu depaseasca norma de lucru din contract, cele 10 ore.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024