ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reducerea timpului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


daca se hotaraste reducerea timpului de lucru de la 5 zile /saptamina la 4 zile /saptamina cf. art.52 codul muncii atunci trebuiesc facute acte aditionale? Se poate ca aceasta masura sa fie aplicata numai la o parte din salariati societatii? daca in aceasta perioada un salariat caruia i s-a redus timpul de lucru intra in concediu medical ziua de vineri o consider ca simbata sau duminica? sau cum se plateste concediul medicalca numar de zile? daca salariatul lucreaza de luni pina joi ziua de vineri cum se trece in pontaj?
multumesc de raspuns

Manuela Pascale
 User  Manuela Pascale
a intrebat la 23 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Nov. 2011
Conform Codului muncii republicat orice modificare a elementelor contractuale, inclusiv norma de lucru, se face prin act aditional la CIM. Astfel, in cazul modificarii normei de lucru a salariatului se intocmeste act aditional.

Se ponteaza numai zilele lucrate, nu si cele nelucrate. Daca salariatul dvs lucreaza doar 4 zile din 5 pontati doar cele 4 zile, acesta fiind programul lui de lucru. Concediul medical se acorda si se calculeaza pentru zilele lucratoare asa cum sunt stipulate in CIM. Salariatului nu ise va calcula indemnizatia de concediu medical luand in calcul zilele de repaus saptamanal sau de sarbatori legale prevazute in legislatie.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024