ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Sporuri


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In Revisal trebuie trecut sporul de noapte, sporul pentru munca suplimentara ca valoare sau ca procent, deoarece aceste sporuri sunt ocazionale. Deci nu in fiecare zi se produc munci suplimentare, acest fapt se datoreaza specificului societatii deoarece suntem o societate care produce apa potabila si interventiile se produc cand nu ne asteptam. In contractele individuale nu sunt trecute sporuri de nici un fel deoarece sporurile sunt stipulate in regulamentul de ordine interioara si se acorda conform acestuia si conform Codului Muncii.
Daca trebuie trecut atunci trebuie si transmis la ITM in fiecare luna modificarile privind salariul brut primit impreuna cu sporurile respective pentru ca se schimba in fiecare luna salariul brut si valoarea sporurilor in functie de orele lucrate efectiv.

Adaugata in: Timp de munca
Lehel Benedek
 User  Lehel Benedek
a intrebat la 19 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

7 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Elisabeta Manoiu la 23 Sep. 2012
Sporul de tura este intr-adevar spor permanent si se negociaza in CIM, si se trece si in REVISAL. De asemenea sta si la baza de calcul a indemnizatiei de concediu de odihna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elisabeta Manoiu
 User Elisabeta Manoiu (economist, SOT)
a raspuns la intrebare la 21 Sep. 2012
Imi cer scuze, am mai pus si eu o data aceasta intrebare, inainte de a citi aici. Nu se trec in Revisal sporul de tura si de weekend pentru ca nu sunt considerate cu caracter permanent. Sporul de noapte acordat in functie de orele lucrate noaptea nici atat. Dar sporul de tura se poate considera cu caracter permanent fiind de 15% toata luna indiferent de numarul de ore de noapte lucrate, el ramane acelasi pentru toata luna, anul, anii etc pentru cei care sunt nevoiti sa lucreze in ture tot timpul deoarece asa e specificul activitatii.Nu se treceau nici in cartile de munca sporul de tura si sporul de weekend. Se trecea doar sporul de vechime, salariul de merit (desi acesta se acorda doar pt un an), iar sporul de tura si sporul de weekend toata activitatea in munca in unele cazuri), indemnizatia de conducere, sporul pt conditii de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 19 Sep. 2012
Asa este, in unele cazuri, insa acest lucru se poate intampla in cazul oricarui spor. Iar daca va uitati in codul muncii o sa vedeti ca spre exemplu sporul de week-end poate fi negociat prin contractul individual de munca. Exista insitutii in care munca in week-end este ceva normal, la fel si noaptea. Se pot cuantifica. Chiar daca numarul lor difera, cat timp sporul apare trecut in contract, el se opereaza in Revisal. Nu am afirmat nimic altceva. Legea este explicita. Variatiile apar pe statul de plata. Daca spre exemplu un salariat intra in concediu fara plata, vor varia atat salariul cat si sporurile, variatii ce nu se trec in Revisal, ci pe stat. Important este ce apare in contractul de munca al salariatului, acelasi lucru trebuie sa apara si in Revisal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Sep. 2012
Aceste sporuri difera de la o luna la alta in functie de nr de ore de noapte lucrate sau de weekend-urile lucrate. In eventualitatea negocierii in CIM nu pot fi cuantificate.
Sa mergem pe un exemplu: intr-o luna un salariat poate lucra de noapte sa spunem 6 nopti, in urmatoarea luna poate lucra 10 nopti in functie de cum este planificat la lucru. Aceeasi situatie este si in cazul sfarsitului de saptamana, poate sa aiba 2 lucrate intr-o luna si 4 in luna urmatoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 19 Sep. 2012
Exista unitati unde munca in weekend si munca de noapte este ceva obisnuit, caz in care se plateste un spor la salariu. Nu apare nicaieri prevazut ca aceste sporuri nu pot fi permanente. Intr-adevar, daca ele nu apar in contract nu se opereaza in Revisal. Insa pot deveni permanente, am mai purtat aceasta discutie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Sep. 2012
Daca drepturile amintite apar in contractul individual de munca ele se vor opera in Revisal, asa cum prevede HG 500/2011. Chiar daca nu sunt acordate cu regularitate.

Sporurile cu caracter permanent sunt cele care apar in contractul individual de munca. HG 500 prevede foarte clar ca se opereza in Revisal. In lista de sporuri din Revisal regasiti inclusiv sporul de weekend, cat si sporul de noapte. Ele pot capata caracter de spor acordat cu regularitate foarte usor, mai ales in insitutiile unde se lucreaza in week-end si noaptea.

Modificarile care se opereaza in Revisal sunt cele care au la baza un act aditional sau o decizie. Diferentele (variatiile) lunare ale sporurilor si salariului realizat apar pe statul de plata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Sep. 2012
Nu se trec aceste drepturi salariale in REVISAL.Asa cum bine ati sesizat , sunt drepturi salariale ocazionale care intra in veniturile realizate.In Revisal se trec salariul de bază lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevăzute ?n contractul individual de muncă.
La sporuri se trec cele cu cartacter permanent cum ar fi de exemplu spor vechime, spor de periculozitate, spor antena, etc...., caz in care se negociaza astfel de sporuri

Alte intrebari despre Timp de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu adriana iancu George Andreescu violeta Georgescu alexei delimart Radu Anton