ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Referitor la Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa-mi spuneti daca nu indeplinesc o sarcina de serviciu pentru care nu am competenta necesara si nici nu tine de activitatea mea, desi mi s-a emis o dispozitie fara acordul meu, ce se poate intampla ?
Mentionez ca sunt angajata in functia de referent la o primarie cu atributii de impozite si taxe, ma mai ocup de achizitii publice fiind manager de proiect castigat prin fonduri europene si am si caminul cultural in administrare.
Acum mai multe luni mi s-a facut o dispozitie a primarului prin care mi se solicita sa conduc Revisal-ul. Am refuzat si mi s-a transmis sa-mi dau demisia. Ce trebuie sa fac in acest caz ?

Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Sep. 2012
Art. 3 - Codul muncii republicat
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
(4) Orice contract de munca incheiat cu nerespectarea dispozitiilor alin. (1)?
(3) este nul de drept.

Art. 4
(1) Munca fortata este interzisa.
(2) Termenul munca fortata desemneaza orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
(3) Nu constituie munca fortata munca sau activitatea impusa de autoritatile publice:
a) in temeiul legii privind serviciul militar obligatoriu;
b) pentru indeplinirea obligatiilor civice stabilite prin lege;
c) in baza unei hotarari judecatoresti de condamnare, ramasa definitiva, in conditiile legii;
d) in caz de forta majora, respectiv in caz de razboi, catastrofe sau pericol de catastrofe precum: incendii, inundatii, cutremure, epidemii sau epizootii violente, invazii de animale sau insecte si, in general, in toate circumstantele care pun in pericol viata sau conditiile normale de existenta ale ansamblului populatiei ori ale unei parti a acesteia.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Alina-Coralia Leorintiu-Buie la 17 Sep. 2012
Decizia de numire nu necesita acordul dvs, este o dispozitie a angajatorului. El a notificat ITM ca dvs va ocupati de acest lucru. Persoane este pur si simplu numita de catre angajator, de aceea se si numeste decizie de numire si nu acordul partilor. Insa daca refuzati, angajatorul nu va poate forta in niciun fel de derulati activitati impotriva vointei dvs daca nu este vorba de forta majora.

Incetarea nu are cum sa aiba loc fara un act prealabil. (decizie de concediere disciplinara ca urmare a unei cercetari, incetare de drept, demisie, etc.).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina-coralia Leorintiu-buie
 User Alina-coralia Leorintiu-buie
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Sep. 2012
Va multumesc pentru raspunsul dvs ! Totusi revin cu o intrebare: Dispozitia Primarului a fost transmisa la ITM si la Prefectura inca de anul trecut din noiembrie si nu am transmis deloc date de pe REVISAL la ITM , si ma intreb daca vin in control ce este de facut ? Au dreptul sa ma amendeze ? Nu trebuia sa fac o contestatie impotriva dispozitiei in termen ? Mentionez ca am refuzat primirea acesteia si nu am luat nici un exemplar, dar nici nu cred ca Secretarul Comunei a facut vreo mentiune cu privire la refuzul meu de a executa aceasta sarcina suplimentara de serviciu . As dori daca puteti sa-mi scrieti conform carui articol din Constitutie si din Codul muncii republicat se incalca principiul libertatii la munca . Va multumesc !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Aug. 2012
Angajatorul nu va poate forta sa va dati demisia, acesta este un act unilaterla de vointa privind incetarea contractului de munca, din initiativa angajatului. Mai mult, nu va poate forta sa derulati anumite activitati daca nu doriti acest lucru, ar incalca principiul libertatii la munca al oricarei persoane, prevazut in Constitutie si in Codul muncii republicat.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024