ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salariata nu a revenit din CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Am o angajata care pe data de 10.12.2013 trebuia sa revina la serviciu dupa 2 ani de concediu crestere copil, si nici la data de azi 12.12.2013 nu s-a prezentat. Intrebarea mea este urmatoarea: care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a-i desface contractul de munca in conditiile in care nici nu si-a reluat activitatea. Eu nu am reactivat contractul neavand nici o cerere din partea salariatei.
Va multumesc!

Adaugata in: Concediere
Mariana Baciu
 User  Mariana Baciu
a intrebat la 12 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Dec. 2013
Incetati perioada de suspendare a contractului oricum, pentru ca CIC inceteaza de drept in ziua imediat urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani, cf. legii. Deci nu mai puteti mentine contractul suspendat pe temeiul CIC.

Apoi, in baza unei decizii noi, suspendati CIM pe motivul absentelor nemotivate si operati aceasta perioada in Revisal, iar in pontaj la fel, treceti absentele si pontati zero venituri. Puteti declansa o procedura de cercetare disciplinara, cu dispunerea ulterioara a unei sanctiuni.

Aveti o problema mare insa. Cf. OUG 111/2010, dupa revenirea definitiva din CIC (adica dupa 2 ani) nu puteti dispune concedierea salariatei, cu exceptia falimentului sau a reorganizarii judiciare. Ceea ce inseamna ca o concediere disciplinara sau de alt tip nu intra in discutie fara cele doua situatii.

Incercati sa luati legatura cu ea si sa vedeti ce se intampla de nu a dat niciun semn. Sau cu rudele apropiate. Totodata, puteti verifica si la evidenta populatiei, in caz extrem acolo apar inregistrate astfel de date (cum ar fi un deces).

E posibil sa fi intervenit si o situatie medicala care sa o puna in imposibilitatea de a va contacta.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024