ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Beneficiez de concediu de casatorie in lipsa unui regulament intern?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Lucrez in cadrul unei societati care, dupa spusele managerului, nu are un regulament intern si nici contract colectiv de munca fiind o firma cu angajati putini.

In lipsa acestui regulament nu beneficiez nici de sarbatorile legale lucrate iar programul de lucru nu este acelasi cu cel din contract . Daca nu exista asa-zisul regulament intern, de ce in contractul meu la programul de lucru este mentionat "cf. ROI" ?


Va multumesc anticipat!

Diana Ionescu
 User  Diana Ionescu
a intrebat la 10 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Iun. 2014
Art. 246 - Codul muncii republicat
(1) Intocmirea regulamentului intern la nivelul fiecarui angajator se realizeaza in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului cod.
(2) In cazul angajatorilor infiintati dupa intrarea in vigoare a prezentului cod, termenul de 60 de zile prevazut la alin. (1) incepe sa curga de la data dobandirii personalitatii juridice.

Art. 229
..............
(2) Negocierea colectiva la nivel de unitate este obligatorie, cu exceptia cazului in care angajatorul are incadrati mai putin de 21 de salariati.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Iun. 2014
Regulamentul intern este obligatoriu la nivelul unitatii, indiferent de numarul de angajati. Firma risca sa fie amendata de catre inspectorii ITM pentru aceasta neregula.

Conform Codului muncii republicat aveti dreptul la zile libere platite pentru evenimente de familie deosebite, numarul zilelor si tipul evenimentelor fiind stabilie prin RI sau CCM, in functie de caz. Unde sunt mai putin de 21 de salariati si nu exista CCM, ar trebui sa apara in RI.

Zilele libere legale lucrate trebuie compensate conform Codului muncii republicat, cu zi libera platita acordata in urmatoarele 30 de zile sau cu spor se 100% la salariul corespunzator acestor zile lucrate, daca nu se poate acorda zi libera. Indiferent daca exista sau nu RI el ar trebui sa respecte legea si cel putin in contractul de munca sa treaca modalitata de compensare a acestor zile, in ce conditii se lucreaza etc.

Incercati sa aveti o discutie cu directorul firmei direct sau cineva de la resurse umane daca exista. Iar daca tot ramane nerezolvata situatia, depuneti o sesizare la ITM.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024