ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de cres tere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua ma afinca in concediul prenatal ,din cate am inteles acesta are 126 de zile calendaristice intrebarea mea este cand ar trebui sa depun actele pentru concediu de crestere a copilului dupa ce tse termina cele 126 de zile ?

Catalina Cotovanu
 User  Catalina Cotovanu
a intrebat la 28 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Iul. 2014
Concediul prenatal nu poate avea 126 de zile doar el, si am sa va explic de ce. Concediul prenatal face parte din concediul de maternitate pentru sarcina si lauzie a carui durata totala este de 126 de zile conform OUG 158/2005. Din totalul ei minim 42 de zile trebuie sa le efectuati dupa nastere, repezentand concediul de lauzie sau postnatal. Ceea ce inseamna ca durata maxima a concediului prenatal poate fi de 84 de zile calendaristice din cele 126.

Concediul crestere copil il puteti solicita dupa ce finalizati concediul pentru lauzie, dar nu mai devreme de cea de-a 43-a zi de la nastere, acelasi lucru si pentru indemnizatia crestere copil. Pe aceasta din urma o puteti solicita numai dupa ce ati suspendat activitatea profesionala. Pentru ambele drepturi este obligatoriu insa sa aveti cele 12 luni anterioare datei nasterii lucrate, cu venituri profesionale impozabile, sau sa aveti venituri asimilate (somaj, concedi medicale inclusiv cel prenatal, somaj, etc.).

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024