ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna necuvenit


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum procedez in situatia in care un salariat care are dreptul la 21 zile de concediu de odihna, inceteaza activitatea in cursul lunii iunie, iar la data incetarii a efectuat deja 14 zile de concediu (cuvenite insa pentru perioada lucrata in an, doar 9 zile)?
Reglarea o pot face in cursul lunii iunie, prin diminuarea zilelor lucrate cu nr. de zile de concediu necuvenit (5 zile) sau prin retinerea din salariu? In acest ultim caz, cum calculez suma neta, avand in vedere ca la indemnizatia de concediu sunt calculate viramentele aferente, impozitul pe venit? Apare si aspectul ca pentru acele zile de concediu angajatorul a efectuat niste cheltuieli cu viramentele obligatorii, pe care acum nu are cum sa le recupereze, sau daca da, in ce fel si cum se evidentiaza acest lucru in Declaratia 112?

Va multumesc

Elvira Balta
 User  Elvira Balta
a intrebat la 09 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Iul. 2013
Se retine din salariu suma aferenta celor 5 zile primite necuvenit, calculul fiind facut in baza formulei stabilite la art. 150 din Codul muncii republicat. Taxele intr-adevar nu aveti cum sa le recueprati de la stat dar cand calculati indemnizatia ea se calculeaza in forma ei bruta deci se scade valoarea bruta din salariul pentru luna respectiva.

Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024