ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediul pentru risc maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti pe ce articol din Codul Muncii se face suspendarea pt.concediul de risc maternal, iar daca suspendarile ce au la baza concediile medicale nu se inscriu in Revisal,asta inseamna ca trebuie sa ii maresc salariul minim pe economie persoanei care se afla in suspendarea contractului de munca ce are la baza concedii medicale, sau il maresc odata ce revine la serviciu din aceasta suspendare? La incetarea contractului de munca, aceste suspendari ce au la baza concediile medicale se trec in adeverintele de vechime?
Va multumesc!

Adaugata in: Concedii
Madalina Popescu
 User  Madalina Popescu
a intrebat la 30 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
C Cosmina
 User C Cosmina
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Sep. 2014
Dupa concediul de risc maternal, angajata intra in sarcina si lauzie iar apoi in crestere copil. Daca nu-i modificam salariul minim, asta ar insemna ca il modificam abia dupa ce revine din crestere copil, si asta ii influenteaza stagiile de cotizare si calcularea indemnizatiei. Chiar nu modificam salariul minim conform ordonantei de guvern in acest caz, pe perioada concediului de risc maternal?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului madalina popescu la 01 Aug. 2014
Le treceti, la rubrica destinata mutatiilor intervenite, sunt suspendari ale CIM pe baza certificatelor medicale. Ii puteti elibera si adeverinta separata cu concediile medicale avute pe parcursul relatiei de munca.

Va avea nevoie, pentru o noua angajare si de o adeverinta cu stagiul de cotizare la sanatate si concediille medicale, numarul de zile, de care a beneficiat in ultimele 12 luni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Madalina Popescu
 User Madalina Popescu
a raspuns userului Ioana Popa la 31 Iul. 2014
Iar in adeverinta de vechime care se da la incetarea activitatii, se mai trec aceste suspendari pe baza de concedii medicale?
Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Iul. 2014
Daca va uitati in HG 500/2011, document ce sta la baza programului Revisal si contine metodologia de operare si transmitere a registurlui, veti vedea ca niciun concediu medical nu se opereaza in Revisal. Motiv pentru care in program nu veti gasi un temei de suspendare pentru operarea CM. Insa potrivit Codului muncii concediile medicale sunt perioade de suspendare de drept a contractului de munca, situatie in care salariata beneficiaza de indemnizatie medicala acordata in baza certificatului medical primit. Tot Codul muncii prevede ca pe perioada suspendarii CIM se vor suspenda si termenele care au legatura cu incheierea, execturarea, modificarea sau incetarea CIM, cu exceptia incetarilor de drept (art. 49). Ceea ce inseamna ca in cazul salariatei aflate in concediul pentru risc maternal nu ii puteti majora salariul, ramanand ca aceasta masura sa o aplicati dupa revenirea ei din medical.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024