ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

abatere disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: un angajat al firmei, din data de 19.06.2012, nu s-a mai prezentat la servici si este trecut in pontaj si pe stat absent nemotivat. Din informatiile altor angajati acesta a plecat in strainatate. Voi proceda corect daca ii fac azi o decizie de suspendare de cim cu art. 51 alin. 2 incepand cu data de 19.06.2012 ? Pot sa il trec in revisal si maine? Sunt in termen? Dar in revisal vad ca apare data inceput suspendare si data sfarsit suspendare...dar eu nu stiu ce sa scriu la data sfarsit...Trebue sa ii fac o convocare in care il chem in data de 10.07.2012 la firma pt remedierea situatiei? Aceasta convocare sau instiintare se trimite doar o data? In cazul in care nu vine in data de 10.07.2012 pot sa ii desfac cim cu art. 61 incepand cu data de 10.07 sau 11.07.2012? Vreau neaparat sa fiu in termen cu toate transmiterile in revisal si cu procedura pt asemenea cazuri. Va rog tare mult sa ma ajutati.


Cu drag,
Gabriela

Gabi Nin
 User  Gabi Nin
a intrebat la 03 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iul. 2012
Contractul se suspenda in baza unei decizii, in cazul absentelor nemotivate, caz in care aceasta suspendare se opereaza in Revisal in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii. Aceasta suspendare se poate prelugi, treceti o data estimativa, apoi prelungiti pana cand veti putea inceta contractul.

Incercati sa demarati procedura de cercetare disciplinara. Comunicati in scris salariatului, printr-o convocare, data ora si locul de desfasurare a cercetarii. Convocarea poate fi trimisa prin posta, cu recomandata, sau prin executor judecatoresc daca nu ajunge la destinatar in acest mod. Insa trebuie sa aflati unde a plecat si eventual o adresa din tara in care a plecat, astfel inca sa ajunga la el convocarea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dragos O.
 User Dragos O.
a raspuns la intrebare la 04 Iul. 2012
Trebuie neaparat sa-i faceti convocare in vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile. Luati in calcul timpul de tranzit al Postei. Este posibil sa nu locuiasca nimeni la acea adresa si in acest caz va trece destul de mult timp pana veti primi confirmarea de primire inapoi.
In noul Cod al Muncii suspendarea contractului de munca pe durata cercetarii disciplinare este facultativa, el oricum este nemotivat, deci nu-l platiti. Daca nu se prezinta la convocare, ii puteti desface CIM disciplinar cf. art. 61.a.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024