ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Abaterea disciplinara in cazul studentilor


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cadrul unei facultati, studentii pot fi sanctionati pentru o abatere disciplinara in adevaratul sens al cuvantului, atata timp cat nu au calitatea de angajati ai institutiei in baza unui contract de munca, ci aceea de parteneri?

In legea educatiei nationale 1/2011, art. 312-314 abordeaza explicit abaterile disciplinare (chiar sub sectiunea "Sanctiuni disciplinare"), insa numai cele savarsite de "Personalul didactic si de cercetare, personalul didactic si de cercetare auxiliar, precum si cel de conducere, de indrumare si de control din invatamantul superior".
Pentru studenti, gasim la sectiunea urmatoare, la art. 319, sanctiuni in cazul incalcarii eticii universitare (Codul de etica si deontologie).

Deci, e legal ca studentii sa fie verificati de comisii de analiza precum cea de la art. 314 care se infiinteaza "pentru investigarea abaterilor disciplinare savarsite de personalul didactic, personalul din cercetare sau personalul administrativ", desi conduita studentilor poate fi sanctionata numai de Comisia de etica universitara (cel putin, asta inteleg eu din lege)? Au vreo valoare juridica hotararile date de astfel de comisii de analiza cand se substituie celei de etica?

Multumesc.

N Radu
 User  N Radu
a intrebat la 22 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Nov. 2012
Ideea de abatere disciplinara mentionata in lege nu face referire la student, ci la personalul care presteaza activitate in cadrul universitatii. Ma indoiesc ca studentul este partener, el este beneficiar al serviciilor universitatii, al programelor de studiu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Nov. 2012
Ce pot sa va spun este ca atat timp cat studentii nu sunt salariati ai universitatii ei nu pot fi sanctionati la fel ca un cadru universitar sau ca un angajat al institutiei, ei nu se supun acestor legi. Sunt studenti, nu angajati. Ei incheie un contract / acord cu universitatea inaintea inceperii studiilor, in el ar trebui sa apara mentionate drepturile si obligatiile partilor, precum si solutionarea litigiilor, modalitatea aferenta.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024