ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Am fost reangajat si nu pot onora contractul.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am dat in judecata fostul angajator pe motiv de nerespectare a procedurii cercetarii mele disciplinare inaintea concedierii. Acum, dupa 3 luni, in urma chemarii in judecata, angajatorul a revocat decizia de concediere a mea si m-a reangajat. Problema este ca in acest moment sunt sub contract cu un alt angajator si nu pot onora contractul cu angajatorul vechi pe care l-am trimis in judecata. Este posibil sa cer demisia amiabila, cu acordul partilor, incepand de urmatoarea zi, pe motiv ca nu pot onora doua contracte de munca? Ideea este ca eu vreau sa scap de fostul angajator, sa inchei conturile amiabil cu el, dar banuiesc ca el este rau intentionat si va cauta sa ma cerceteze disciplinar din nou. Cum credeti ca ar fi bine sa procedez?
Va multumesc!

Ovidiu Ovidiu
 User  Ovidiu Ovidiu
a intrebat la 04 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 05 Sep. 2014
Demisia si incetarea contractului prin acordul partilor sunt doua lucruri total diferite. Nu numai angajatorul, ci si angajatul are posibilitatea denuntarii unilaterale a contractului individual de munca, prin asa numita "demisie". Este o consecinta a principiului libertatii muncii, prevazut la art.41 alin.1 din Constitutie, conform caruia "alegerea profesiei si a locului de munca sunt libere", In acelasi sens este si art. 3 din Codul muncii. Demisia trebuie formulata in scris. Anngajatorul trebuie sa inregistreze demisia , este o obligatie a carei nerespectare constituie contraventie.Consecinta refuzului angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloc de proba-art.81, alin.2 din Codul muncii. Legea stabileste doar un termen maxim al preavizului.Trebuie sa mai retinem un aspect, acela ca, demisia nu trebuie aprobata de angajator. Contractul inceteaza la data expirarii termenului de preaviz, sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024