ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Aplicare sanctiune in perioada de incapacitate temporara de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am efectuat cercetarea disciplinara cu convocarea si audierea salariatului. Dupa audiere a intrat in concediu medical. Care e temeiul legal in baza caruia se poate aplica sanctiunea disciplinara, salariatul fiind in incapacitate temporara de munca, deci contractul de munca suspendat, in intervalul celor 30 de zile calendaristice in care se face cercetarea si se emite decizia de sanctionare (perioada de suspendare expira dupa cele 30 de zile in care poate fi emisa si decizia de sanctionare). Multumesc.

Adaugata in: Abateri disciplinare
Mihaela Pavel
 User  Mihaela Pavel
a intrebat la 05 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Aug. 2012
Cele 30 de zile reprezinta termenul de dispunere a deciziei de sanctionare, si nu de suspendare a contractului pentru cercetare. In cazul cercetarii suspendare se face pe perioada stabilita de angajator, in asa fel incat sa va incadrati in termenul de 30 de zile, de la data comuncarii faptei, fara a depasi 6 luni de la data savarsirii ei. Cu alte cuvinte, decizia poate fi emisa in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei. Sanctiunea disciplinara se va aplica ulterior incetarii concediului medical, dat fiind faptul ca pe perioada concediului medical contractul de munca se suspenda de drept si odata cu acesta se suspenda toate termenele ce au legatura cu modificarea, incetarea lui, cu exceptia situatiilor de incetare de drept.

Codul muncii republicat:

Art 49
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare