ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce actiuni pot intreprinde in cazul in care consider ilegala o sanctiune?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


sunt angajata unei firme de 2 luni pe postul de ambalare ca muncitor necalificat.In data de 18-04-2014 s-a intocmit un referat pe numele meu care zice asa'' in data de18-04-2014 angajata Roman Diana a savarsit o abatere disciplinara .nu a indeplinit sarcinile care i-au fost trasate de superiori si nu a respectat termenul de livrare al comenzii ESSO.... care a plecat cu intarziere ducand la neincadrarea in termenele de livrare conditionate de client''.
Intrebarea mea este cat de legal este acest referat in conditiile in care in data de 18-04 can s-a livrat aceea marfa eu nu eram la servici eram libera?O alta precizare in fisa postului nu scrie ca eu sunt responsabila de livrarea marfii ci doar de ambalarea ei.livrarea o face o persoana autorizata un magazioner etc..
Doresc sa mai adaug ca intradevar de circa o luna a plecat magazionerul care se ocupa de livrari si am fost rugata (verbal nu in scris ) sa ajut la livrari dar nu mi-am asumat nici o raspundere in scris prin act aditional sau alt act semnat.
pot fi acuzata de nerespectarea termenelor de livrare catre client si mai ales ca nu stiu cine a livrat marfa eu eram LIBERA in aceea zi?
Va rog sa imi raspundeti acest referat acum face motivul cercetarii mele disciplinare si sunt amenintata cu desfacerea CMI-ului

Diana Roman
 User  Diana Roman
a intrebat la 07 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Roman
 User Diana Roman
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Mai. 2014
Va multumesc pentru informatii
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2014
Nu este corect cum procedeaza angajatorul, in mod evident. Daca insa se va ajunge la sanctionare disciplinare, singura masura pe care o puteti lua pentru a dovedi incalcarea legii este sa contestati in instanta de judecata decizia de sanctionare disciplinare in termenul legal de 30 de zile, conform Codului muncii republicat, termen ce ar trebui sa se regaseasca si in decizie. E posibil sa apara si termenul de 45 de zile din legea dialogului social dar norma decizia de sanctionare disciplinara se contesta in 30 de zile de la comunicarea ei.

Puteti depune si o plangere la ITM intre timp. Referatul nu aveti cum sa il contestati, nu este un act juridic, este un document constatator ce sta la baza cercetarii ulterioare.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024