ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce fac un salariat care nu mai vine la serviciu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


ce fac daca salariatul nu vrea sa incetarea cim dar nu mai vine la serviciu?

Adaugata in: Abateri disciplinare
Elena Talapan
 User  Elena Talapan
a intrebat la 28 Oct. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului gabriela Arghir la 28 Nov. 2011
Convocarea o puteti trimite pe oricare dintre cele doua date, dat fiind faptul ca regulamentul dvs prevede ca la 2 absente nemotivate salariatul va fi cercetat disciplinar. Pentru zilele in care salariatul a lipsit nemotivat se intocmeste o decizie de suspendare iar CIM se inregistreaza ca suspendat pentru acele zile, ceea ce insemna ca salariatului i se suspenda toate drepturile salariale aferente celor 3 zile.

Daca salariatul nu se prezinta la data convocata, cel mult puteti incerca sa dati de el prin alte mijloace, prin intermediul rudelor sau cunostintelor. Legea insa prevede ca in situatia in care salariatul nu se prezinta la data si ora mentionate in convocare, si nu motiveaza obiectiv anbsenta sa, angajatorul poate dispune desfacerea CIM fara derularea cercetarii disciplinare. Contractul se inceteaza cu o data ulterioara convocarii, pentru a-i acorda timp sa dea curs convocarii. Daca il convocati pe data de 25 spre exemplu pentru a fi cercetat pe data de 30, trebuie sa asteptati sa se prezinte, iar ulterior, daca nu se prezinte, recurgeti la desfacerea CIM. In intervalul de timp de la trimitera convocarii pana la data in care este programata ancheta puteti incerca sa luati legatura cu rude sau cunostinele lui.

Un detaliu, daca salariatul in cauza nu semneaza pentru primirea convocarii, chiar si in cazul in care este transmisa prin recomandata, nu se considera comunicarea indeplinita, caz in care concedierea nu poate fi dispusa. Astfel ca va trebui inainte de toate sa va asigurati ca salariatul este informat privind procedura de cercetare disciplinara.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Nov. 2011
Sa zicem ca pe data de 22 noiembrie angajatul nu a venit la servici.Cand ii trimit citatie acasa , ca il chemam la comisia de cercetare disciplinara?Regulamentul nostru de Ordine Interioara spune ca la "efectuarea a 2 zile absente nemotivate consecutiv, dar nu mai mult de 3 intr-un an calendaristic" . pe 24 sau pe 25 ii trimit citatia prin care il chemam sa stabilim situatia lui? Daca nu vine, la data si ora ,la care il citasem ,in scris, ce fac? Direct decizia de incetare contractului si declararea lui in Revisal?Adica la vreo saptamana de cand nu a mai venit la munca? Decizia o fac cu data cand are loc cercetarea disciplinara? Ptr. zilele de 22, 23,24 il pontez CFS? si cu data de 25 ii incetez contractul sau la data cand are loc cercetarea disciplinara?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Oct. 2011
In cazul in care salariatul lipseste nemotivat se poate suspenda CIM pe baza absentelor nemotivate. Absentele nemotivate sunt considerate abatere iar salariatul poate fi cercetat diciplinar pentru neprezentare la locul de munca. Salariatul este convocat astfel prin comunicare scrisa pentru a fi cercetat disciplinar, respectandu-se prevederile legale referitoare la continutul acestei notificari, iar in cazul in care salariatul nu se prezinta in urma convocarii si nu invoca motive obiective, angajatorul poate dispune desfacerea CIM fara efecutarea anchetei disciplinare. Daca in CCM aplicabil sau Regulament intern sunt prevazute absentele de la locul de munca drept abateri disciplinare grave in urma carora se poate desface CIM, angajatorul va respecta aceste proceduri.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024