ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce mi se poate intampla?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cu respect va rog, daca se poate, sa luati la cunostinta si de mica mea nedumerire.

Lucrez de mai bine de 22 ani in aceasta companie si nu am avut niciodata probleme de orice natura si mi-am dus la bun sfarsit toate indatoririle care mi s-au adus. Din octombrie 2011 managerul mi-a spus ca trebuie sa aplic in alta parte in companie, eu lucrand in tot acest timp numai ca sofer.

I-am spus managerului meu ca nu pot sa plec deoarece nu a fost o clasificare pe baza unei evaluari iar dansul mi-a spus ca nu se mai tine cond de filing. In urma celor doua refuzuri ale mele am fost chemat la comisia de disciplina unde in urma notei mele explicative am fost sanctionat cu 5% pe doua luni (ian.+feb), dupa care am fost iarasi supus altui curs de formare.

Am solicitat in scris de ce trebuie sa ma duc la acest curs deoarece nu este pe domeniul meu si mi s-a raspuns ca indatorirea mea morala si a fisei postului este sa particip in particular la imbunatatirea cunostintelor si a versatilitatii, dar mentionez ca angajatorul in contractul individual de munca mi-a adaugat pe langa meseria de sofer si o denumire care nu se regaseste in C.O.R (operator lansare produs) de care angajatorul se leaga tot mereu schimbandu-mi si in cartea de munca meseria de sofer cu cea de operator dar nu lansare produs doar operator simplu.

Am facut contestatie la sanctiunea primita, iar instanta mi-a scris ca nu pot sa prevad eu ca angajatorul vrea sa-mi schimbe locul de munca; deoarece se joaca cu cuvintele si interpretarile, angajatorul imi scrie ca ma invita sa aplic daca am aptitudini la noul loc de formare.

Dupa alte 3 luni mi-a spus sa ma duc in alta sectie la formare si a incercat pe toate caile legale si nelegale sa ma opreasca acolo dar am solicitat o dispozitie scrisa si mi s-a raspuns ca compania nu elibereaza asa ceva, dupa care am refuzat din lipsa de acomodare .
Imi pare nespus de rau ca trebuie sa va scriu aceste randuri dar ma simt tradat de proprii mei compatrioti care sunt in aceasta companie in frunte cu sindicatul care nu sustine nevoile si problemele angajatilor ci este de partea angajatorului.

Si nu imi este rusine sau frica sa recunosc ca lucrez la FORD ROMANIA deoarece, cum v-am scris, am o varsta de cand lucrez in aceasta companie si nu sunt de acord cu abuzurile care s-au facut schimbandu-le meseria angajatilor, eu nemaiputind sa profesez meseria de sofer.

Vreau sa stiti ce abuzuri fac investitorii care au fost adusi de vechea guvernare si cum au facut legile la noi din tara.

Consider ca in decurs de 9 luni am fost supus de catre manager unei hartuiri psihice, discriminari fata de meserie si de colegi, si intimidarea de a semna ceva ce nu sunt de acord, iar in urma cu cateva zile au venit cei de la resurse umane care mi-au explicat ca am trecut evaluarea cu "ok" si ma invita sa aplic pentru postul de operator baza care nu are nici o legatura cu meseria de sofer specificata in C.I.M. pe linga cea de operator lansare produs adaugata de angajator si de care se leaga totdeauna excluzand-o pe cea de sofer din actele lor.
Imi cer scuze nespus de mult daca v-am plictisit cu aceasta mica povestioara dar sunt curios ce sorti de izbinda am la mine in tara.

Liviu Manita
 User  Liviu Manita
a intrebat la 11 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024