ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce se intampla daca un angajat nu respecta programul de munca in preaviz?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ce poate face un angajator in momentul in care a restructurat un post cu un singur angajat, i-a acordat 20 de zile de preaviz pentru a putea sa-si caute alt loc de munca? Mentionez ca angajatul a luat la cunostinta acest lucru si in scris si verbal, a semnat acest lucru, insa angajatorul a specificat ca nu este obligatoriu ca acesta sa vina la munca. Angajatul a zis ca nu semneaza foaia respectiva daca nu este primit sa lucreze pe aceasta perioada de 20 de zile, a cate 8 ore pe zi.
Problema este ca angajatul este o persoana cu abateri la munca in trecut, la fel si in prima zi de preaviz. A venit la munca, apoi a plecat fara sa anunte pe nimeni pentru 3 ore. In felul acesta angajatorul nu-si poate respecta programul pentru ceilalti angajati. Ce se poate face in acest caz? Se poate face o foaie in care angajatul sa specifice clar daca doreste sa-si respecte preavizul si sa-l respecte pana la sfarsit fara alte probleme de genul asta? Angajatorul cum trebuie sa procedeze in cazul acesta?

Va multumesc!

Adaugata in: Abateri disciplinare
Simona Craciunescu
 User  Simona Craciunescu
a intrebat la 11 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Simona Craciunescu
 User Simona Craciunescu
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Iul. 2013
Multumesc frumos!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Iul. 2013
Angajatul are dreptate in acest caz, pentru ca potrivit prevederilor din Codul muncii el nu poate renunta la drepturile ce ii sunt recunoscute de lege, orice incercare in acest sens fiind lovita de nulitate. Iar preavizul, in cazul desfiintarii postului, reprezinta un drept al sau, deci o obligatie de acordare de catre angajator. S-ar putea ca teama lui sa fie aceea ca nu va fi platit. Explicati-i insa ca va fi platit normal si in acelasi timp i se acorda posibilitatea de a pleca mai devreme sau a lipsi in timpul preavizului pentru a-si cauta un loc de munca., Si agreati acest lucru in scris, de preferat, ca sa fiti acoperita in situatia unor controale. Nu se poate face un document asa cum sugerati pentru ca nu ar fi legal.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024