ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cercetare disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In baza unui raport de activitate a unei colege, pe care aceasta l-a scris la solicitarea sefului ierarhic (care detine si functia de director interimar general) raport ce contine:
"In data de... ..la cabinetul medical a venit angajata C.R. (adica eu) si m-a rugat sa ii spun cum sa vina la serviciu, deoarece se afla in concediu fara plata (specific eu, respectiv in concediu de studii, fara plata, pt sustinerea licentei in domeniul asistentei medicale generale).
Doamna C. R . a stat in cabinetul medical cca.10 minute, nu stiu daca aceasta a cerut permisiunea sefului ierarhic de a intra in incinta cabinetului medical, desi se afla in concediu."- am fost convocata la cercetare disciplinara prealabila.

M-am prezentat la aceasta cercetare, insotita de reprezentantul salariatiilor. In R. I. nu este specificat nimic in acest sens :ca ar fi trebuit sa cer permisiunea sefului ierarhic. Trebuie sa specific pt. DVS.: lucrez intr-un cabinet medical de pe aeroport. Conform programului de acces al aeroportului , exista anumite reguli (cuprinse si in R. I. ) referitoare doar la circulatia in zonele restrictionate, ori cabinetul este pe o zona nonrestrictionata (citez din programul de acces-zona nonrestrictionata = zona aeroportului sau a aerogarii, la care pasagerii si publicul au acces fara restrictie. )
In cadrul cercetarii, deci, nu mi s-a adus la cunostinta cu ce am gresit, totul a fost doar un "circ" fara nici o baza legala; mi s-a cerut sa-mi scriu punctul meu de vadere, si cam atat.
Am asteptat un raspuns scris, cu nerabdare...dar mi-a fost comunicat " sa stau linistita ca totul e bine". La insistenta mea am citit referatul sedintei de cercetare disciplinara. Am solicitat printr-un document inregistrat , ulterior ,un raspuns scris,care mi-a parvenit intr-un final cu urmatoarele:
1...
2...
"3.In urma cercetarii imprejurarilor in care s-a savirsit fapta sesizata, al gradului de vinovatie al salariatei, al comportamentului general la serviciu cit si al existentei altor sanctiuni disciplinare ale acesteia, comisia de cercetare disciplinara prealabila a constatat urmatoarele:
-in cauza sesizata s-a incalcat o regula "de buna practica"referitoare la accesul la locul de munca in afara programului de lucru aprobat. Aceasta regula functioneaza cu atit mai mult cu cit, desi aflat in zona publica, cabinetul medical reprezinta in primul rind locul de munca al salariatei.
-salariata este la prima abatere;
-salariata respecta sarcinile si responsabilitatile prevazute in fisa postului;
-salariata cunoaste prevederile R.I.aplicabil respectiv a normelor, procedurilor si restrictiilor aeroportuoare impuse,
motiv pentru care apreciaza ca NU au fost incalcate grav atributiile si raspunderile ce ii revin ca angajata la...,respectiv ca nu este cazul sanctionarii disciplinare a salariatei C.R.
Va stam la dispozitie pentru orice alte informatii suplimentare."



Va rog sa-mi spuneti ce pot face legal in aceasta situatie. Va multumesc anticipat,C.R. (sa stau linistita ca..."nu mi-au facut nimic?" dupa tot stresul si consumul nervos prin care am trecut in cele 10 zile de la convocare pana la cercetare, dar si dupa?...)

Rodica Oltean
 User  Rodica Oltean
a intrebat la 05 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Nov. 2013
Din acel document reiese ca nu vi s-a aplicat niciun fel de sanctiune disciplinara, ceea ce inseamna ca s-a constatat vinovatia dvs., este destul de clar in documentul primit. Deci nu aveti de ce sa va faceti probleme pe mai departe in privinta acestei reclamatii, ea fiind solutionata in favoarea dvs.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024