ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

comisie disciplina


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata!
1) Termenul intre data convocarii si cea a efectuarii cercetarii disciplinare prealabile trebuie sa fie de cel putin 5 zile lucratoare? Am primit convocatorul in data de 19.01.2012 prin care eram chemata la comisia de disciplina in data de 20.01.2012.
2) Procesele verbale intocmite de comisia de disciplina in numar de trei (p.v. din data de 20.01.2012, p.v. din data de 25.01.2012 si p.v. din 30.01.2012) nu au fost semnate de un membru al comisie, cu toate ca a participat la cercetare. Acest fapt anuleaza procesele verbale ?
3) Din componenta comisiei a facut parte si consilierul juridic al institutiei - avea voie sau nu?

Geta Dima
 User  Geta Dima
a intrebat la 05 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Geta Dima
 User Geta Dima
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Oct. 2013
Multumesc! Contestatia este facuta si voi ajunge sigur la CEDO,insa mai am un pas de facut aici in tara.Persoana despre care spuneti ca nu ar avea obligatia sa voteze este trecuta in procesul verbal la membrii comisiei...Este sau nu este membru de comisie ?Am ceva vechime si practica in birocratie si sunt convinsa ,ca daca a fost trecut la membrii comisiei trebuia sa semneze.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Oct. 2013
1. Legea nu prevede un termen in acest sens, se ia in calcul numarul de zile necesare postei sa transmita recomandata catre destinatar si inapoi la angajator. Daca in data de 19.01 ati primit convocarea si ati semnat pentru primirea ei, inseamna ca in data de 20.01 trebuia sa va prezentati pentru cercetare disciplinara.

2. Nu, nu se semneaza de catre toata comisia acel proces verbal. Daca a fost constituita o comisie, in cadrul ei a existat o persoana fara drept de vot, in calitate de observator. Iar acesta nu semneaza procesul verbal.

3. Din comisia de cercetare disciplinara poate face parte orice salariat care poate lua o decizie sau observa mersul cercetarii. Legal nu exista niciun fel de restrictie. Comisia nu este obligatorie, iar criteriile de formare se stabilesc la nivelul angajatorului.

In acest moment insa nu prea mai aveti ce face, este mult prea tarziu sa va mai uitati in urma la acea sanctionare disciplinara, presupun ca a existat una. Iar ea se dispune printr-o decizie, ce putea fi contestat in termen de 45 de zile de la comunicarea ei, in cazul dvs sunt aproare 2 ani, deci nu mai aveti cum sa interventi asupra acestei sanctiuni in sens favorabil dvs.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024