ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ! Dupa o operatie si CM, firma mi-a oferit acelasi post ( apt conditionat). Nu am vrut sa semnez Fisa Postului deoarece nu pot sa execut atributiunile ce decurg din aceasta, din motive medicale. Am fost concediat cu art.248 alin.1 lit. e, coroborat cu art.39 alin.2 lit.a si art 61 lit. a din Codul Muncii. Am fost la un avocat cu care am facut contract. Termenul de 45 de zile expira pe 08.10 a.c., insa am impresia ca avocatul a avut unele discutii cu reprezentantii firmei si NU mai imi apara interesele. Este posibil ca dosarul sa fie trimis in instanta de un avocat, iar la prima infatisare sa ma reprezinte un alt avocat ? Sau trebuie sa ma reprezinte acelasi avocat care a inaitat dosarul (+ procesul -verbal de mediere) in instanta?

Daniel Isuf
 User  Daniel Isuf
a intrebat la 24 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniel Isuf
 User Daniel Isuf
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Sep. 2013
Multumesc! Sarut mana!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Daniel Isuf la 26 Sep. 2013
In niciun caz nu exista asa o prevedere in legislatie, ar incalca Consitutia si drepturile omului.

Se incadreaza la abatrere refuzul de a semna fisa postului, nu este neaprat sa produceti pagube materiale ca se discute in termenii de abatere disciplinara. Prejudiciul poate fi unul moral, finaciar sau chiar de timp consumat.

Totusi, daca nu se poate face o incadrare la acest loc de munca, incercati sa gasiti un altul ca sa evitati apariatia si a altor probleme de sanatate. Daca angajatorul are nevoie de cineva care chiar sa faca acele activiatati iar dvs nu sunteti potrivit din punct de vedere medical, nu are sens sa va luptati pentru ceva ce oricum nu are finalitatea pe care o doriti, si anume angajare conform conditiei medicale actuale.

Puteti sa incercati, daca doriti, si o sesizare la ITM directia SSM, ca sa se verifice si acest aspect, al respectarii recomandarii medicale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniel Isuf
 User Daniel Isuf
a raspuns la intrebare la 26 Sep. 2013
Va multumesc! Sunt de acord cu dumneavoastra . Dar daca postul propus contravine recomandarilor medicale si imi afecteaza sanatatea . Stiu ca munca fortata este interzisa .Este normal sa fiu concediat cu art. 61 lit.a? (nu am adus nici un prejudiciu firmei prin refuzul semnarii postului) . De exemplu : daca as fi lucrat la sapat santuri si trebuia sa folosesc tarnacopul, acum dupa operatie , firma modifica fisa postului in care specifica ca pot sapa numai cu lopata.Eu nu mai pot sa lucrez aplecat si nici sa ridic greutati 2kg. Ei insista ca pot . Exista undeva o reglementare care ma obliga sa accept o munca care imi dauneaza sanatatii?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Sep. 2013
Nu situ ce sa va spun in privinta avocatilor, legat de acest aspect puteti intreba colegii mei aici - www.clubjuridic.ro.

Ce pot sa va spun insa este ca refuzul de a semna fisa de post se incadreaza intr-adevar la abatere disciplinara si poate duce la incetarea CIM. Din simplul motiv ca acest document este obligatoriu prin lege, ca anexa la contract, iar fara el nu aveti cum sa va derulati activiatea pentru ca nu stiti ce aveti de facut.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024