ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contestatie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma cu 6 luni am fost sanctionat cu 5% pe doua luni deoarece am refuzat sa ma duc la cursuri de formare unde ma trimitea angajatorul.
Prin formarea la care ma trimitea se urmarea schimbare locului de munca si a meseriei totodata, de atunci pana in prezent am fost la doua cursuri de formare dar unde nu am aplicat exprimarea angajatorului ci o delegare sau detasare care, conform legii, era de 7 luni nu de 6 luni pe care am refuzat-o. De la sanctionare si pana in prezent angajatorul ma hartuieste psihic (plus discriminare si intimidare) si umbla pe toate caile sa ma alunge.
Eu am cerut sa imi arate in ce baza a facut selectia iar cand cer o hartie cu o anume decizie sau hotarare mi se raspunde ca asa ceva nu se elibereaza.
Am lucrat peste 22 ani aici. Ce poate sa imi faca in cazul care mai refuz sa semnez vreun act aditional?

Liviu Manita
 User  Liviu Manita
a intrebat la 06 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Iun. 2012
Nicio sanctiune disciplinara, cu exceptia avertismentului scris, nu poate fi dispusa fara o cercetare disciplinara prealabila, fiind lovita de nulitate absoluta in cazul nerespectarii acestor prevederi legale.

Art. 251
1 Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. 1 lit. a, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

rt. 248
1 Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a avertismentul scris.

In plus, refuzul angajatului de a participa la un curs de formare nu se incadreaza ca abatere disciplinara. Faceti o sesizare catre ITM pentru ca din punctul meu de vedere comportamentul angajatorului in acest caz este unul abuziv.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu Marius Ion Gratiela Petrescu adriana iancu Viviana Serni Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024