ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contestatie referat abatare disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
As vrea sa va cer parerea privind o situatie in care ma aflu la firma unde. Sunt salariat. In data de 11.09.2013 mi s-a intocmit un referat de abatere disciplinara, fara sa fiu chemata la directiune si fara sa mi se comunice motivele. In referat scrie doar ca s-a stabilit in urma cercetarii disciplinare samd. Din cauza faptului ca acest referat s-a facut doar in baza unor preferinte personale ale angajatorului meu, doresc sa fac o contestatie.
Care este procedura in a cest caz? Stiu ca am termen 30 se zile. De asemenea, vreau sa fac o cerere prin care sa cer copii ale documentelor care au condus la luarea acestei decizii. Stiu ca, conform Cartii de drepturi fundamentale ale UE, angajatorul este obligat sa imi dea aceste copii si ca are la randul sau un termen care este mentionat in regulamentul intern, capitolul procedura de solutionare a cererilor sau reclamatiilor salariatilor, asa cum este prevazut in art 258 Codul muncii.
Cum ma sfatuiti sa procedez? Exista formulare pt contestatia referatului sau pt cererea aceasta? Va multumesc anticipat!

Ana-andreea Lalu
 User  Ana-andreea Lalu
a intrebat la 13 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ana-Andreea Lalu la 18 Sep. 2013
Dvs aveti doua sanctiuni aplicate pentru aceeasi fapta, daca am inteles bine. Ceea ce nu este legal. Avertismentul cat si decizia de retrogradare trebuie contestate in instanta, altfel nu aveti cum sa puneti lucruile in ordine din pacate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana-andreea Lalu
 User Ana-andreea Lalu
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Sep. 2013
Am inteles si va.multumesc pt sfat.singura problema aici este ca s-a intocmit referatul,mi-au dat si avertismentul si in aceeasi zi m-au retrogradat.eu inainte ocupand functia de sef de birou,ac sunt specialist in.marketing.in acel referat ei sustin.ca eu am produs prejudicii firmei,in.lunile iulie-septembrie.ca activitatea mea a fost scazuta.noi avem.un servicu.pe care il.oferim tarilor din Europa,precum Spania,Italia samd.in.perioadele acelea ei nu creze.plus ca in luna august noi am fost 2 sapt in concediu.cu toate astea,am adus un beneficiu firmei de.apx 10000mii de euro.vreau sa stiu si eu o cale legala,si.nu.pt mine,mai mult.pentru colegii mei, prin care sa remediem situatia asta.pur si.simplu am.ajuns sa ne.fie teama sa mergem la birou si sa vorbim intre noi.este posibil asa ceva?Eu as vrea sa imi dau demisia,darnu inainte sa ma asigur ca niciunul dintre angajati nu va mai trece prin asa ceva.Asta este un abuz.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Sep. 2013
Referatul nu se intocmeste in urma cercetarii disciplinare, ci inaintea ei. Prin acest document se constata fatpa savarsita de salariat si consemnata de angajator. Referatul nu se contesta, pe baza lui insa se declanseaza cercetarea disciplinara, ar fi urmatorul pas, iar dupa derularea ei se dispune sanctionarea. Singura sanctiunea care nu necesita cercetare este avertismentul scris, putand fi dispusa imediat dupa intocmirea referatului.

Ce se contesteaza este decizia de sanctionare, pe care o veti primi ulterior cercetarii, daca se intentioneaza dispunerea unuei sanctiuni, alta decat avertismentul scris. Pe aceea o veti putea contesta in termen de 30 de zile de la data comunicarii ei, iar termenul trebuie sa se regaseasca in cuprinsul documentului.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024